Σελίδες

Wednesday, June 27, 2012

Πυρετός προετοιμασίας της Αθήνας για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ


O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας συνεχίζει τις συσκέψεις εν όψει της αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες το απόγευμαΑθήνα
Ένα 24ωρο πριν από τη διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στην Αθήνα επικρατεί αναβρασμός για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της ελληνικής αντιπροσωπείας που θα μεταβεί στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συντάσσει επιστολή προς τους ηγέτες της ΕΕ, την οποία θα κομίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Κάρολος Παπούλιας έχει αυτήν την ώρα σύσκεψη με τους Γ.Ζανιά, Κ.Χατζηδάκη, Χρ.Σταϊκούρα και με τη συμμετοχή του νέου υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, ενώ στις 12:30 θα δεχθεί τον Φώτη Κουβέλη.

Το περιεχόμενο της πρωθυπουργικής επιστολής θα οριστικοποιηθεί εντός της ημέρας, αλλά τις βασικές κατευθύνσεις της ο κ. Σαμαράς τις συζήτησε το απόγευμα της Τρίτης και στη σύσκεψη που είχε στην κατοικία του στην Κηφισιά, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, ο πρωθυπουργός θα τονίζει ότι η νέα κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί με τη δανειακή σύμβαση και θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους της, αλλά θα επισημαίνει ότι πρέπει πλέον να εξετασθούν και οι αναγκαίες προσθήκες που θα δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Για την επιστολή ενημέρωσε την Τρίτη ο κ. Σαμαράς τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και άλλους ευρωπαίους ηγέτες με τους οποίους είχε τηλεφωνική επικοινωνία, όπως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, οι οποίοι του ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση.
Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκληρώνει εντός της ημέρας τις συσκέψεις προετοιμασίας εν όψει της αναχώρησής του το απόγευμα για τις Βρυξέλλες.
Όπως έγινε γνωστό, ο Κάρολος Παπούλιας θα μεταβεί στις Βρυξέλλες με την απογευματινή πτήση ιδιωτικής εταιρίας και στην οικονομική θέση.
Αυτήν την ώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά, τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον νέο υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Την Τρίτη είχε πραγματοποιηθεί ανάλογη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ για να ενημερώσει τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε επιστρέψει εσπευσμένα από την Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο κ. Αβραμόπουλος θα συμμετέχει τελικά στην ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες.
Οι επαφές του Κάρολου Παπούλια εν όψει της Συνόδου Κορυφής θα ολοκληρωθούν με τη συνάντηση που θα έχει στις 12:30 με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231202352

No comments:

Who's among us