Σελίδες

Thursday, June 21, 2012

Πανελλήνιες: Δευτέρα ή Τρίτη θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες


Αρχές της επόμενης εβδομάδας, πιθανότατα τη Δευτέρα ή την Τρίτη, θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων, δίνοντας τέλος στη αγωνία 110.000 υποψηφίων.
Οι 110.000 υποψήφιοι, θα διεκδικήσουν 76.094 θέσεις στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, με το ποσοστό επιτυχίας να προσεγγίζει το
69%.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, επιβεβαιώνονται οι έως τώρα εκτιμήσεις ότι θα υπάρξει πτώση στις βάσεις για την εισαγωγή σε πολυτεχνεία, τις ιατρικές και τις φυσικομαθηματικές σχολές. Αιτία ήταν τα υψηλής δυσκολίας θέματα σε Φυσική και Μαθηματικά Κατεύθυνσης.
Αντίθετα, ανοδικά θα κινηθούν οι βάσεις των νομικών και κοινωνικών επιστημών (1ο επιστημονικό πεδίο), και στα ίδια με πέρυσι δεδομένα, οι βάσεις των σχολών οικονομίας (5ο επιστημονικό πεδίο).
Οι βαθμοί θα αναρτηθούν τη Δευτέρα ή την Τρίτη στα λύκεια της χώρας, ενώ το υπουργείο Παιδείας θα δημοσιοποιήσει τη συγκεντρωτική εικόνα των επιδόσεων, η οποία βοηθά στην εξαγωγή συμπερασμάτων για το ύψος της πτώσης ή της ανόδου των βάσεων εισαγωγής, οι οποίες θα ανακοινωθούν κατά το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.
Φέτος υπάρχουν 5000 λιγότεροι υποψήφιοι, ενώ να σημειωθεί ότι μέχρι τις 5 Ιουλίου θα γίνεται ηλεκτρονικά η υποβολή των μηχανογραφικών. 
Για την εφαρμογή της διαδικασίας όλοι οι υποψήφιοι έχουν κληθεί μέχρι τις 22 Ιουνίου να προσέλθουν στο Λύκειο τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτό τον κωδικό ασφάλειας και τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων οι υποψήφιοι στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://exams.minedu.gov.gr θα επεξεργάζονται και τελικά θα υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

No comments:

Who's among us