Σελίδες

Friday, June 29, 2012

Αλλάζει πρόσωπο η Ομόνοια με τραπεζοκαθίσματα και ομπρέλες


Τραπεζοκαθίσματα θα τοποθετηθούν στα πεζοδρόμια και στην "καρδιά" της πλατείας Ομονοίας, μετά από σχετική απόφαση του Δήμου Αθηναίων και των επιχειρήσεων της περιοχής.
Κατά
τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, η πλευρά του Δήμου παρουσίασε για πρώτη φορά τα σχέδια για τα σημεία, στα οποία προτείνονται να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα, στα πεζοδρόμια γύρω από την πλατεία, αλλά και στο κέντρο της.
Οι ενδιαφερόμενες πλευρές συμφώνησαν να οριστούν συγκεκριμένες προδιαγραφές για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, προκειμένου η πλατεία να παραμείνει λειτουργική και αισθητικά ισορροπημένη.
Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", για τα πεζοδρόμια προβλέπονται  καθίσματα στο μεγαλύτερο μέρος της, πλην του τμήματος μεταξύ Πειραιώς και Σταδίου, όπου δεν υπάρχει αρκετός χώρος.
Οι χώροι που προβλέπονται για τις ομπρέλες και ορίζουν ουσιαστικά το μέγεθος της παρέμβασης, θα έχουν διαστάσεις για κάθε ομπρέλα 4 επί 4 μέτρα για το  πεζοδρόμιο και 5 επί 5 μέτρα για την πλατεία.
Οι επιχειρηματίες ζήτησαν αντί για ομπρέλες, να τοποθετηθούν πέργκολες, μία πρόταση ωστόσο που δεν έγινε δεκτή από την πλευρά του Δήμου.
Διαφωνίες προέκυψαν και σε ό,τι αφορά την ηλεκτροδότηση, την υδροδότηση και την αποχέτευση των εγκαταστάσεων επί της πλατείας.
Η παρέμβαση θα γίνει με αυστηρές προδιαγραφές λειτουργικότητας ώστε να διατηρηθεί η αίσθηση του οργανωμένου δημόσιου χώρου, αλλά και να δώσει μία διαφορετική νότα στην πόλη.
Αντίστοιχο πείραμα, που έχει ήδη γίνει στην πλατεία Βικτωρίας έχει στεφθεί με επιτυχία και η πλατεία έχει αποκτήσει μία ζωντάνια, ενώ κέρδισε και πάλι τη χαμένη αίσθηση ασφάλειας.

No comments:

Who's among us