Σελίδες

Tuesday, June 19, 2012

Μέρκελ: Δεν θα χαλαρώσουν τα μέτρα


Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει αυστηρά και κατά γράμμα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους εταίρους της και αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να συζητηθεί ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας, υπογράμμισε από το Λος Κάμπος του Μεξικού η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.
Οι δηλώσεις Μέρκελ
έρχονται μετά από εκείνες του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, σύμφωνα με τις οποίες η Γερμανία είναι έτοιμη να συζητήσει το χρονοδιάγραμμα του ελληνικού προγράμματος.
"Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει και θα εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της", τόνισε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαραίτητο να μεταβεί η Τρόικα (ΕΚΤ, ΔΝΤ και ΕΕ) στην Αθήνα το συντομότερο δυνατόν.
Η εφημερίδα Financial Times Deutschland αναφέρει ωστόσο πως στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε ό,τι αφορά την προοπτική παραχώρησης ελαφρύνσεων στο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης.
Από την άλλη, στα πλαίσια της συνόδου της G20 στο Λος Κάμπος του Μεξικού, εξέφρασε την επιδοκιμασία της για το ρόλο που διαδραματίζει η Κίνα στις προσπάθειες για την επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.
Κατά τη συνάντησή της με τον Κινέζο ηγέτη Χου Τζιντάο, η Μέρκελ τόνισε ότι η Κίνα έχει κατ' επανάληψη εκφράσει την εμπιστοσύνη της στο ευρώ.
Σύμφωνα με πηγές της γερμανικής κυβέρνησης, η καγκελάριος παρουσίασε επίσης τις απόψεις της για τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν εντός της ευρωζώνης.
Νωρίτερα, ο υφυπουργός Οικονομικών της Κίνας Ζου Γκουανγκιάο είχε επισημάνει ότι για τη χώρα του η σύνοδος αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης.
Bild: Η Μέρκελ ενάντια στον κόσμο
Η σιδηρά καγκελάριος της Γερμανίας εναντίον ολόκληρου του κόσμου είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Bild, σχετικά με τη στάση της Άνγκελα Μέρκελ κατά τη Σύνοδο Κορυφής της G20 αλλά και την αντιμετώπιση που είχε η καγκελάριος από "τους ισχυρούς του κόσμου".
"Η καγκελάριος λόγω της στάσης που έχει μέχρι στιγμής κρατήσει αλλά και λόγω της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει, δοκίμασε για ακόμη μια φορά την πλήρη απομόνωση από τους εκπροσώπους των ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου καθώς και τις αποδοκιμασίες τους, γεγονός που μάλλον την ανάγκασε να παραιτηθεί από την άκαμπτη και σκληρή της στάση" γράφει η Bild.
"Η καγκελάριος κατά τη διάρκεια των πολύωρων συσκέψεων της G 20 "το γύρισε" σε μια υπερβολικά επιφυλακτική διπλωματία, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας" αναφέρει η εφημερίδα και συνεχίζει:
"Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, πίεσε την καγκελάριο προκειμένου να βρεθεί άμεσα μια λύση για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Φαίνεται ότι ο Ομπάμα θέλει να έχει λυμένα τα περιφερειακά ζητήματα εν όψει των Προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο" επισημαίνει η Bild.

No comments:

Who's among us