Σελίδες

Sunday, July 1, 2012

Χάλκινο η Κυριακοπούλου στο Ελσίνκι


Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι πανηγυρίζει η Ελλάδα! Σε έναν... βροχερό τελικό που κρίθηκε στις προσπάθειες, η Νικόλ Κυριακοπούλου κατέκτησε το χάλκινο στο επί κοντώ με άλμα στα 4.60μ. Η απονομή των μεταλλίων θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής.
Η Κυριακοπούλου άρχισε τις προσπάθειές της από τα 4.30μ., στη συνέχεια πέρασε με την πρώτη τα 4.40μ. και με τη δεύτερη τα 4.50μ., ενώ με την τρίτη τα 4.60μ.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η
Πτασνίκοβα η οποία πέρασε  με την πρώτη προσπάθεια τα 4.60μ., ενώ στο δεύτερη σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Γερμανίδα Στρουτζ που πέρασε τα 4.60μ. με τη δεύτερη προσπάθεια.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Νικόλ Κυριακοπούλου προσπάθησε για το χρυσό μετάλλιο θέλοντας να περάσει τα 4.70μ., αλλά είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.
"Σας ευχαριστώ όλους"
"Είμαι ευτυχισμένη! Δεν μπορώ να περιγράψω πως αισθάνομαι. Για μένα αυτό το μετάλλιο είναι πολύ σημαντικό. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που βρίσκεται δίπλα μου. Θέλω να ευχαριστήσω και τον χορηγό μου", τόνισε εμφανώς συγκινημένη η κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου και συμπλήρωσε:
"Δεν με βοήθησε καθόλου ο καιρός. Πρώτη φορά αγωνίστηκα με αυτές τις συνθήκες. Είχα θυμώσει πολύ! Ηταν δύσκολα τα πράγματα. Ευτυχώς το βρήκαμε, βγήκε εκεί που έπρεπε και ήρθε το μετάλλιο. Δεν ήξερα ότι αν κάνω το 4.60μ με τρίτη προσπάθεια θα είμαι τρίτη, νόμιζα ότι θα είμαι τέταρτη".
Για επιμύθιο, είπε: "Δεν θέλω να δίνω υποσχέσεις. Θέλω υγεία για μένα και για όλους τους αθλητές".

1 comment:

Giannis said...

η μονη ελληνιδα που πηρε μετταλιο σε αυτο το πανευρωπαικο

Who's among us