Σελίδες

Wednesday, July 4, 2012

Τιμή ρεκόρ έπιασε πίνακας του Κόνσταμπλ σε δημοπρασία στο Λονδίνο


Ο πίνακας φιλοτεχνήθηκε τον 19ο αιώναΛονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα στη Βρετανία είναι πλέον ο πίνακας «The Lock» του διάσημου Βρετανού τοπιογράφου Τζον Κόνσταμπλ, καθώς στη δημοπρασία του οίκου Christie's πωλήθηκε έναντι 22,4 εκατ. λιρών.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ για έργο του συγκριμένου ζωγράφου. Ο πίνακας, ο οποίος φιλοτεχνήθηκε τον 19ο αιώνα, απεικονίζει ένα τοπίο στην εξοχή της Βρετανίας, επίκεντρο του οποίου είναι ένας υδατοφράκτης.

Ο πίνακας ανήκε στη συλλογή του μουσείου Bornemisza της Μαδρίτης και η δημοπράτησή του οδήγησε στην παραίτηση του εφόρου σερ Νόρμαν Ρόζενταλ, ο οποίος διαφωνούσε.

Από την πλευρά της, η ιδιοκτήτρια του μουσείου, βαρόνη Κάρμεν Τίσεν-Μπορνεμίτσα, είπε ότι έπρεπε να προχωρήσει στη δημοπράτηση, καθώς το μουσείο αντιμετώπιζε πρόβλημα ρευστότητας.

Ο πίνακας αποτελούσε μέρος της μεγάλης συλλογής του Ελβετού βιομηχάνου Χανς Χάινριχ Τίσεν-Μπορνεμίτσα, του πέμπτου συζύγου της βαρόνης, που πέθανε το 2002. Σύμφωνα με το BBC, τα περισσότερα από τα έργα της συλλογής έχουν πουληθεί στην Ισπανία.
Newsroom ΔΟΛ

No comments:

Who's among us