Σελίδες

Tuesday, July 17, 2012

Βρήκε τις φωτογραφίες του ανέπαφες στο βυθό!

Κάποιες φορές, όταν φωτογραφίζεις, μπορούν να συμβούν και ατυχή γεγονότα. Όπως το να σου πέσει η φωτογραφική μηχανή στη θάλασσα. Όμως ποτέ μην απελπίζεσαι. Μπορεί κάποιος δύτης να τη βρει και να την ψαρέψει. Ακόμη και αν βρίσκεται στα βαθιά νερά του Ειρηνικού Ωκεανού περισσότερο από έναν χρόνο! Μπορεί επίσης οι ψηφιακές φωτογραφίες που είχες τραβήξει να φτάσουν στα χέρια σου σώες και αβλαβείς.


Ακούγεται σχεδόν απίθανο, αλλά συνέβη και μάλιστα με τη συμβολή των χρηστών του διαδικτύου. O δύτης Markus Thompson έκανε καταδύσεις στον κόλπο Deep Bay, έξω από το Βανκούβερ του Καναδά, προκειμένου να ολοκληρώσει μια βιολογική μελέτη στο λιμάνι.

perierga.gr - Βρήκε τις φωτογραφίες ανέπαφες στο βυθό!

Βουτώντας δίπλα στην προβλήτα ανακάλυψε μια φωτογραφική μηχανή. Την ανέσυρε από το βυθό και αφαίρεσε αμέσως την κάρτα μνήμης γνωρίζοντας – ως φωτογράφος και ο ίδιος – ότι δεν είναι ασυνήθιστο για κάρτες μνήμης να επιβιώνουν υποβρυχίως. Σύντομα λοιπόν διαπίστωσε ότι μπορούσε να ανακτήσει περίπου 50 αποθηκευμένες ψηφιακές εικόνες. Από την ημερομηνία τους κατάλαβε ότι η μηχανή είχε περάσει 440 ημέρες συντηρημένη στην…άλμη του βυθού.

 Ο Thompson δεν έχασε χρόνο. Ανάρτησε την ιστορία στο διαδίκτυο, δίνοντας πληροφορίες για τη θέση όπου εντόπισε τη μηχανή, το σειριακό αριθμό της καθώς και τις πιο σημαντικές λεπτομέρειες των φωτογραφιών.

perierga.gr - Βρήκε τις φωτογραφίες ανέπαφες στο βυθό!

Ήξερε πλέον ότι αναζητούσε έναν πυροσβέστη από τη Βρετανική Κολομβία, παντρεμένο και με μία κόρη δύο ετών, ο οποίος τραβούσε φωτογραφίες στις οικογενειακές διακοπές. Παράλληλα κινητοποίησε τους χρήστες, ώστε να διαδοθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η αγγελία αναζήτησης. Τα e-mails πήραν φωτιά και τελικά την αγγελία είδε και ένας φίλος του πυροσβέστη. Αποτέλεσμα; Μέσα σε μία μόλις ημέρα ο άτυχος – τυχερός ιδιοκτήτης της φωτογραφικής μηχανής εντοπίστηκε και ήταν έτοιμος να παραλάβει τις χαμένες φωτογραφίες του.

perierga.gr - Βρήκε τις φωτογραφίες ανέπαφες στο βυθό!
πηγή: goldenmag.gr

No comments:

Who's among us