Σελίδες

Tuesday, July 17, 2012

Οι εξωγήινοι μοιάζουν με… τσούχτρες!

perierga.gr - Οι εξωγήινοι μοιάζουν με... τσούχτρες!Ξεχάστε τα μικρά πράσινα ανθρωπάκια. Οι εξωγήινοι – αν υπάρχουν – μπορεί να μοιάζουν με τεράστιες τσούχτρες, υποστηρίζει μια επιστήμονας ειδική στους δορυφόρους και σύμβουλος στη βρετανική κυβέρνηση. Σύμφωνα με τη Μάγκι Άντεριν Πόκοκ, είναι πολύ πιθανό να υπάρχει εξωγήινη ζωή, αλλά αυτή δεν μπορεί να έχει τη μορφή που της προσδίδει κατά καιρούς η κινηματογραφική βιομηχανία.


Αντί για ανθρωπόμορφα πλάσματα, οι εξωγήινοι κατά πάσα πιθανότητα θα μοιάζουν με τεράστιες μέδουσες που θα έχουν μέγεθος όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου! Επιπλέον, σύμφωνα με τη Βρετανίδα επιστήμονα, οι τσούχτρες θα έχουν ορισμένα μέρη ή μέλη που θα μοιάζουν με κρεμμύδια, ενώ το υπογάστριό τους θα έχει χρώμα πορτοκαλί.

Θα είναι φτιαγμένες, όπως πιστεύει η ίδια, από πυρίτιο και όχι από άνθρακα που αποτελεί το δομικό συστατικό στοιχείο της ζωής εδώ στη Γη. Για το λόγο αυτό θα μπορούν να ζουν απορροφώντας μέσω του δέρματός τους το φως αλλά και χημικά στοιχεία με τα τεράστια στόματά τους.



Παρά το γεγονός
ότι μπορεί να μοιάζουν με μέδουσες, οι εξωγήινοι δεν θα ζουν σε ωκεανούς αλλά στην ατμόσφαιρα μεθανίου μεγάλων πλανητών σαν τον Δία. Εκεί θα περιφέρονται και ενδεχομένως να επικοινωνούν μεταξύ τους με παλμούς φωτός. Σύμφωνα με τη δρα Πόκοκ, το πορτοκαλί χρώμα στο υπογάστριό τους θα μπορούσε να λειτουργεί ως καμουφλάζ, ενώ τα μέρη που μοιάζουν με κρεμμύδια μπορεί να είναι ένα είδος αερόσακων, που θα προσροφούν αέρια και θα τα αποβάλλουν για να κερδίσουν ή να χάσουν ύψος.

 Η ίδια ανέφερε ότι «συνήθως, για να φανταστούμε με τι μπορεί να μοιάζουν οι εξωγήινοι, παίρνουμε παράδειγμα απ’ ό,τι βλέπουμε γύρω μας και επηρεαζόμαστε από το γεγονός ότι η ζωή στη Γη στηρίζεται στο νερό και στον άνθρακα. Όμως είναι πολύ πιθανόν οι εξωγήινοι να μη μοιάζουν με ανθρώπους, αλλά να πρόκειται για μορφές ζωής δημιουργημένες με βάση το πυρίτιο και να έχουν την όψη μεδουσών».

 Η Βρετανίδα επιστήμονας προσθέτει, ωστόσο, ότι είναι απειροελάχιστη η πιθανότητα να γίνει κάποια επαφή ανάμεσα σε ανθρώπους και εξωγήινους. Κι αυτό γιατί μπορεί να υπάρχουν δισεκατομμύρια πλανήτες στο γαλαξία μας μόνο, αλλά είναι πολύ λίγοι εκείνοι που μπορούν να υποστηρίξουν ζωή.

perierga.gr - Οι εξωγήινοι μοιάζουν με... τσούχτρες!
πηγή: newsit.gr

No comments:

Who's among us