Σελίδες

Thursday, July 5, 2012

Χατζημαρκάκης: "Πριν κλείσει ο Κάμερον τα σύνορα, ας επιστρέψει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα"

Δυσφορία και έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν στην Αθήνα οι δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον σχετικά με την πρόθεση της Μεγάλης Βρετανίας να κλείσει τα σύνορά της σε Έλληνες πολίτες σε ενδεχόμενη έξοδο της χώρας μας από το κοινό νόμισμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος κάλεσε τον Βρετανό πρέσβη προκειμένου να...
εκφράσει τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για τις δηλώσεις του Ντέιβιντ Κάμερον.
Συγκεκριμένα με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βρετανίας, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε εντολή στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ιωάννη - Αλέξιο Ζέπο να καλέσει σήμερα σε συνάντηση τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα Ντέιβιντ Λάντσμαν, προκειμένου να του επισημάνει ότι οι δηλώσεις αυτές μπορούν να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις.
Νωρίτερα σήμερα το ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον Βρετανό πρωθυπουργό  να διαψεύσει ή να ανασκευάσει αυτά που φέρεται να έχει πει.
Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου το κόμματος αναφέρει χαρακτηριστικά: "Το Ηνωμένο Βασίλειο, που δεν είναι μέλος της ζώνης του ευρώ, ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την ενότητα και την ευστάθεια της Ευρωζώνης, ώστε να απειλεί με αστυνομικά μέτρα  που παραβιάζουν όλες τις αρχές, τις θεμελιώδεις ελευθερίες και τους κανόνες του ευρωπαϊκού δικαίου.
Θα ήταν προτιμότερο αν ο  Βρετανός  Πρωθυπουργός, αντί να κάνει προσβλητικά σχόλια ή σχόλια που δημιουργούν τεχνητή νευρικότητα στις αγορές, έδινε περισσότερες εξηγήσεις για τις  πληροφορίες περί χειραγώγησης του βασικού επιτοκίου (LIBOR) και αν φρόντιζε  για τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας του, που θέλει, παρότι  εκτός Ευρωζώνης, να είναι το χρηματοοικονομικό κέντρο και της Ευρωζώνης".
Ο Χατζημαρκάκης και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα
Καυστικός επί του θέματος και ο ευρωβουλευτής της Γερμανίας Γ. Χατζημαρκάκης, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον με αφορμή τις δηλώσεις του πως η Μεγάλη Βρετανία θα έκλεινε τα σύνορά της στους Έλληνες σε περίπτωση που η Ελλάδα θα έβγαινε εκτός Ευρωζώνης.
"Πριν ο Βρετανός πρωθυπουργός κλείσει τα σύνορα της Μεγάλης Βρετανίας για τους Έλληνες, φαντάζομαι πως θα φροντίσει να απαλλαγεί έγκαιρα από κάθετι ελληνικό, επιστρέφοντας τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Αθήνα.
Επίσης, υποθέτω, πως θα καλέσει όλους τους Έλληνες εφοπλιστές να αποσύρουν τις επιχειρήσεις τους από το Λονδίνο και τους Έλληνες καταθέτες, που έχουν μεταφέρει μαζικά χρήματα τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο, να αποσύρουν τις καταθέσεις τους. Η Μεγάλη Βρετανία είναι μέρος του προβλήματος. Το παρασιτικό οικονομικό μοντέλο έχει βαθιές ρίζες στο Λονδίνο. Φιλοξενεί την κερδοσκοπική βιομηχανία που προκάλεσε την κρίση στο ευρώ. Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει", κατέληξε.

http://news247.gr/eidiseis/politiki/antidraseis_gia_kameron_prin_kleisete_ta_sunora_as_epistrepsete_ta_marmara_toy_parthenwna.1842317.html

No comments:

Who's among us