Σελίδες

Monday, July 30, 2012

Αποκλείστηκε η Μπουκουβάλα με ... δαγκωνιά


  (Φωτογραφία:  Reuters )
Λονδίνο
Η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της κουβανής αντιπάλου τη, Λουπετέι Κόμπας, και με ήττα στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά τζούντο στην κατηγορία των 57κ. αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η Ελληνίδα τζουντόκα, σε αγώνα για τον α' προκριματικό γύρο, που φιλοξενείται στη μεγαλύτερη εγκατάσταση της διοργάνωσης, το ExCeL, γνώρισε την ήττα με Yuko.

Πικραμένη για τον πρόωρο αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά κυρίως εξοργισμένη από τις διαιτητικές αποφάσεις, εμφανίστηκε η Ιουλιέττα Μπουκουβάλα μετά την ήττα της από την Κουβανή Γιουριλέιντις Λουπετέι Κόμπας, στον 1ο γύρο των -57κ. του τζούντο.

«Υπεύθυνοι να κρίνουν είναι οι διαιτητές και το τεχνικό επιτελείο των αγώνων. Αυτοί πρέπει να κρίνουν αν (σ.σ. η Κουβανή) έπρεπε να πάρει ποινή ή να αποκλειστεί από τον αγώνα επειδή με δάγκωσε», τόνισε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, δείχνοντας μάλιστα τα σημάδια από τη δαγκωματιά της αντιπάλου της στο χέρι της.

«Εγώ νιώθω ότι αδικήθηκα, ότι με έκλεψαν. Τι να πω, μπορεί να κάνω και λάθος. Θα με κρίνει ο Θεός», συμπλήρωσε η 29χρονη Γιαννιώτισσα και κατέληξε:

«Εγώ αυτό που έπρεπε να κάνω ήταν να πάρω μετάλλιο, το τι αισθάνθηκα δεν έχει πια καμία σημασία».

* Τον αγώνα της Μπουκουβάλα παρακολούθησε και ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, Ισίδωρος Κούβελος.

Νοκ άουτ και το φαβορί Μοντέιρο

Η Τέλμα Μοντέιρο ταξίδεψε στο Λονδίνο ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα -57 κιλά, αφού πριν από λίγους μήνες στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για τέταρτη φορά στην καριέρα της, ενώ στο παλμαρέ της είχε και τέσσερα μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Όμως, η εκπρόσωπος της Πορτογαλίας δεν είχε υπολογίσει το αγωνιστικό... πάθος της Μάρτι Μαλόι.

Η Αμερικανίδα, με Yuko στο golden score πήρε τη νίκη απέναντι στην Μοντέιρο, η οποία θα επιστρέψει... εσπευσμένα στην Πορτογαλία με στόχο πλέον τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν φυσικά της το επιτρέψει η ηλικία της (σ.σ. στο Ρίο θα κοντεύει να κλείσει τα 30 χρόνια).

Τα ζευγάρια της φάσης των «16»

Καόρι Ματσουμότο (Ιαπωνία)-Κιφαγιάτ Γκασιμόβα (Αζερμπαϊτζάν)

Γιαν Ντι Κιμ (Ν. Κορέα)-Τζιούλια Γκουϊνταβάλε (Ιταλία)

Οτόμ Παβιά (Γαλλία)-Κάρλι Ρέντζι (Αυστραλία)

Σαμπρίνα Φιλζμόσερ (Αυστρία)-Χορτάνς Ντιεντιού (Σενεγάλη)

Μάρτι Μαλόι (ΗΠΑ)-Γιαντίνις Αμαρίς (Κολομβία)

Γιουριλέιντις Λουπετέι Κόμπας (Κούβα)-Ίρινα Ζαμπλούντινα (Ρωσία)

Ραφαέλα Σίλβα (Βραζιλία)-Χέντβιγκ Καράκας (Ουγγαρία)

Κορίνα Καπριόριου (Ρουμανία)-Σάλι Ραγκίμπ (Τζιμπουντί)
Newsroom ΔΟΛ


No comments:

Who's among us