Σελίδες

Tuesday, July 17, 2012

Εθισμένη στο νερό!

Οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να αυξήσουμε την ημερήσια πρόσληψη νερού για τον οργανισμό μας, καθώς αυτό συντελεί στην καλή υγεία του οργανισμού, και λίγοι τα καταφέρνουμε! Μια μητέρα, όμως, από από το Έσεξ φαίνεται να μην έχει τέτοιο πρόβλημα, καθώς από την ηλικία των 2 ετών καταναλώνει πάνω από 8 λίτρα νερού την ημέρα.


Η 26χρονη Sasha Kennedy έχει πάντα μαζί της πολλά μπουκάλια νερό, όπου κι αν πάει, ενώ εγκατέλειψε τη δουλειά της καθώς το νερό στην εταιρεία που εργαζόταν δεν ήταν καλό. Επιπλέον, είναι αδύνατο να κοιμηθεί για μιαολόκληρη ώρα κάθε βράδυ χωρίς να ξυπνήσει για ένα ποτήρι νερό.

perierga.gr - Εθισμένη στο νερό!

«Αισθάνομαι το στόμα μου να στεγνώνει επικίνδυνα και ξέρω ότι πρέπει να πάρω την επόμενη δόση. Δυσκολεύομαι να βρω δουλειά αλλά και να παώ μια βόλτα ή ένα ταξίδι. Να σκεφτείτε ότι αναγκάζομαι να πηγαίνω στην τουαλέτα πάνω από 40 φορές τη μέρα!», περιγράφει η Sasha. Αν και η ημερήσια πρόσληψη νερού ξεπερνά κατά πολύ τα φυσιολογικά όρια, η ίδια υποστηρίζει ότι έχει επισκεφθεί διάφορους γιατρούς και δεν βρέθηκε κάποιο πρόβλημα υγείας. «Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι πρέπει να έχω κάθε βράδυ δίπλα μου μια κανάτα νερό…», λέει με χιούμορ.

perierga.gr - Εθισμένη στο νερό!

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή η παράδοξη συμπεριφορά μπορεί να οφείλεται στην ψυχογενή πολυδιψία, η οποία είναι μια ασυνήθιστη διαταραχή που χαρακτηρίζεται από υπερβολική κατανάλωση νερού και παρατηρείται κυρίως σε ασθενείς με ψυχιατρικές διαταραχές.

 Οι επιπλοκές μπορεί να περιλαμβάνουν ακράτεια, νεφρική και καρδιακή ανεπάρκεια, ενώ οι ασθενείς μπορεί επίσης να υποφέρουν από μια δυνητικά θανατηφόρα δηλητηρίαση του νερού, όταν η ισορροπία των ηλεκτρολυτών στον εγκέφαλο διακόπτεται. Η θεραπεία περιλαμβάνει περιορισμό των υγρών και ορισμένα φάρμακα.

perierga.gr

No comments:

Who's among us