Σελίδες

Saturday, July 14, 2012

Το πλυντήριο πιάτων δεν πλένει μόνο τα πιάτα!

«Μπορεί το πλυντήριο πιάτων να είναι μία από τις πιο εξυπηρετικές ηλεκτρικές συσκευές για τη σύγχρονη νοικοκυρά, καθώς εξοικονομεί αρκετό χρόνο από το πλύσιμο των πιάτων και των οικιακών σκευών με τον παραδοσιακό τρόπο, όμως μπορεί να καθαρίσει γρήγορα και εύκολα διάφορα αντικείμενα που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, για τα οποία θα χρειαζόμασταν πολύ χρόνο. Αρκεί να γνωρίζουμε ποια να βάλουμε για πλύσιμο!», λέει η Liz Trotter, υπεύθυνη εταιρείας οικιακών καθαριστικών προϊόντων, και μας παρουσιάζει τη λίστα της…

1. Γυάλινα «καπέλα» φωτιστικών
perierga.gr - Το πλυντήριο πιάτων δεν πλένει μόνο πιάτα!

Αν θέλετε να δείτε ξανά το… φως σας, δεν έχετε παρά να βάλετε όλα τα γυάλινα «καπέλα» από τα φωτιστικά (οροφής και επιδαπέδια) μέσα στο πλυντήριο πιάτων. Σιγουρευτείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος μεταξύ τους και πλύντε τα στο ελαφρύ πρόγραμμα.  Αποφεύγετε να πλένετε αντίκες ή όσα «καπέλα» είναι ζωγραφισμένα στο χέρι.

2. «Τηλέφωνο» ντους
perierga.gr - Το πλυντήριο πιάτων δεν πλένει μόνο πιάτα!

Αν έχετε παρατηρήσει ότι το «τηλέφωνο» του ντους «ψεκάζει» σποραδικά και δεν είναι τόσο λαμπερό όσο συνήθως, τότε οι οπές του είναι φραγμένες από τα άλατα του νερού. Βάλτε το μαζί με τα μεταλικά σκεύη στο πλυντήριο πιάτων και θα γίνει πάλι σαν καινούργιο!

3. Πλαστικές βούρτσες μαλλιών, χτένες, μπαρέτες και κοκαλάκια
perierga.gr - Το πλυντήριο πιάτων δεν πλένει μόνο πιάτα!

Όλα αυτά τα προϊόντα για τα μαλλιά καθαρίζονται πολύ καλά στο πλυντήριο πιάτων. Τοποθετήστε τα μικρά αντικείμενα μέσα σε ένα τούλι, για να μη «χαθούν» κατά το πλύσιμο και αφαιρέστε όλες τις τρίχες από την επιφάνειά τους. Βάλτε τα στο επάνω ράφι του πλυντηρίου και κάντε μια κανονική πλύση. Μη βάλετε βούρτσες με ξύλινη λαβή ή φυσική τρίχα γιατί το νερό και η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να τις καταστρέψουν.

4. Υφασμάτινα καπέλα του μπέιζμπολ
perierga.gr - Το πλυντήριο πιάτων δεν πλένει μόνο πιάτα!
Τα υφασμάτινα καπέλα με σκληρό γείσο (γνωστά και ως καπέλα του μπέιζμπολ) συνηθίζουμε να τα φοράμε το καλοκαίρι στην παραλία, τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας. Και μπορεί να είναι εξυπηρετικά κάτω από τον καυτό ήλιο όμως λερώνουν πολύ γρήγορα και το σημαντικότερο δεν πλένονται εύκολα. Βάλτε τα στο επάνω ράφι του πλυντηρίου και χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό ρούχων σε μια κανονική πλύση. Τα καπέλα διατηρούν άριστα το σχήμα τους και γίνονται πιο καθαρά από ποτέ. Αποφύγετε να βάλετε διάφορα χρώματα μαζί, γιατί μπορεί να ξεβάψουν. Αφού τα πλύνετε, τοποθετήστε τα καπέλο πάνω από ένα ποτήρι ή βάζο για να στεγνώσουν.

5. Πλαστικά παιχνίδια
perierga.gr - Το πλυντήριο πιάτων δεν πλένει μόνο πιάτα!

Τα μικρά πλαστικά παιχνίδια του μωρού -ξέρετε, αυτά τα μαλακά αντικείμενα που… μασάνε διαρκώς- μπορείτε να τα πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων και να ξενοιάσετε μια κι έξω από τα μικρόβια. Μαζί με τα πιάτα και τα ποτήρια σε μια κανονική πλύση, είναι ό,τι πρέπει.

6. Μπολ κατοικιδίων & παιχνίδια
perierga.gr - Το πλυντήριο πιάτων δεν πλένει μόνο πιάτα!

Τα μπολ τροφής των κατοικιδίων αλλά και τα πλαστικά παιχνίδια τους αναπτύσσουν πολλά μικρόβια. Βάλτε τα όλα μαζί στο πλυντήριο (εννοείται χωρίς πιάτα και ποτήρια) και κάντε μία κανονική πλύση. Μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε και έξτρα απολυμαντικό μαζί με το απορρυπαντικό.

7. Σφουγγαράκια πιάτων
perierga.gr - Το πλυντήριο πιάτων δεν πλένει μόνο πιάτα!

Θα ξέρετε, βέβαια, ότι τα σφουγγαράκια με τα οποία πλένουμε τα πιάτα συγκεντρώνουν στην επιφάνειά τους τα περισσότερα μικρόβια από οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο στο σπίτι. Βάλτε τα στο πάνω ράφι και πλύντε τα σε μεγάλη θερμοκρασία σε έναν κανονικό κύκλο πλύσης. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με τα vedex αλλά και τα συρμάτινα σφουγγαράκια για τις κατασαρόλες.

8. Σχάρες από τις ψηστιέρες
perierga.gr - Το πλυντήριο πιάτων δεν πλένει μόνο πιάτα!

Μία φορά την εβδομάδα βέλτε τες στο πλυντήριο πιάτων και θα γίνουν πιο λαμπερές από ποτέ. Έτσι δεν χρειάζεται να τρίβετε κάθε λίγο και λιγάκι με σύρμα. Χρησιμοποιήστε έναν κανονικό κύκλο πλύσης.

9. Αλατιέρες & πιπεριέρες
perierga.gr - Το πλυντήριο πιάτων δεν πλένει μόνο πιάτα

Κάθε μέρα πιάνουμε τις αλατιέρες και τις πιπεριέρες πολλές φορές, με αποτέλεσμα να γεμίζουν λίπη και βρωμιά, που μεταφέρουμε με τα χέρια μας. Αδειάστε το περιεχόμενό τους και πλύντε τες μαζί με τα πιάτα και τα ποτήρια σε κανονική πλύση. Αφήστε να στεγνώσουν καλά και είναι πάλι έτοιμες προς χρήση.

10. Είδη προσωπικής φροντίδας
perierga.gr - Το πλυντήριο πιάτων δεν πλένει μόνο πιάτα!

Οδοντόβουρτσες, σαπουνοθήκες, βούρτσες νυχιών και πλαστικές βούρτσες και βουρτσάκια μακιγιάζ πλέονονται στο πλυντήριο πιάτων. Τοποθετήστε τα στο επάνω ράφι ή μέσα στο καλαθάκι για τα μαχαιροπίρουνα και πλύντε σε έναν κανονικό κύκλο.

perierga.gr

No comments:

Who's among us