Σελίδες

Thursday, July 12, 2012

Σοκ στη Γαλλία: Η Peugeot Citroën απολύει 8.000 άτομα



Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot Citroën, η οποία αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες, ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρά στην κατάργηση 8.000 θέσεων εργασίας εντός Γαλλίας, και στον τερματισμό λειτουργίας το 2014 της παραγωγής στο εργοστάσιό της στο Ολνέ -σου- Μπουά, πλησίον των Παρισίων, στο οποίο απασχολούνται σχεδόν 3.000 εργαζόμενοι.
Η κυριότερη
γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία κατέγραψε καθαρές ζημίες κατά το Α' τρίμηνο του έτους και μείωση πωλήσεων 13% το Α' εξάμηνο, προβλέπει επίσης τη μείωση της παραγωγής της σε βιομηχανική μονάδα που διαθέτει στο Πουασί, επίσης στην ευρύτερη περιοχή των Παρισίων, καθώς και την κατάργηση 1.400 θέσεων εργασίας εκ των 5.600 θέσεων που διαθέτει σήμερα σε εργοστάσιό της στην Ρέν της Δυτικής Γαλλίας.
Ο πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας Φιλίπ Βαράν δήλωσε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή. "Κατανοώ πλήρως τη σοβαρότητα της σημερινής ανακοίνωσης όπως και το σοκ και τα συναισθήματα που θα προκληθούν στην εταιρεία", επισημαίνει σε ανακοίνωση που εκδόθηκε.
Πάντως, η εταιρεία κατέστησε σαφή την πρόθεσή της να "αναζωογονήσει τη μονάδα στο Ολνέ", αλλά και να προσφέρει θέσεις εργασίας στο εργοστάσιό της στο Πουασί, σε ποσοστό της τάξης του 50% εκ των εργαζομένων σήμερα στη μονάδα του Ολνέ.
Ζαν-Μαρκ Ερό: "Αληθινό σοκ"
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό χαρακτήρισε σήμερα "αληθινό σοκ" την ανακοίνωση για την κατάργηση 8.000 θέσεων εργασίας από την PSA Peugeot Citroen, τη μεγαλύτερη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, κυρίως εξαιτίας του κλεισίματος του εργοστασίου στο Ολνέ-σου-Μπουά (βόρεια του Παρισιού).
Ο πρωθυπουργός, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα το πρωί για μία ώρα με τον υπουργό Παραγωγικής Ανάκαμψης Αρνό Μοντεμπούρ, "θορυβήθηκε από τη χωρίς προηγούμενη έκταση του σχεδίου που ανακοινώθηκε από την PSA, αληθινό σοκ για όλους τους μισθωτούς του ομίλου, για τις περιοχές που επηρεάζονται από τα σχέδια αυτά και ευρύτερα για την αυτοκινητοβιομηχανία στο σύνολό της", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τις υπηρεσίες του.
Ο Ερό ζήτησε από τη διεύθυνση της PSA να αρχίσει "χωρίς καθυστέρηση μια υποδειγματική και υπεύθυνη συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους ώστε να μελετηθούν και να συζητηθούν όλες οι πρωτοβουλίες που μπορεί να προτείνουν οι εκπρόσωποι των μισθωτών και οι ειδικοί τους με πρώτους στόχους τη βιώσιμη προστασία της απασχόλησης και τη διατήρηση μιας βιομηχανικής δραστηριότητας σε όλα τα γαλλικά εργοστάσια".
Ο Ερό διευκρίνισε πως η κυβέρνησή του θα παρουσιάσει στις 25 Ιουλίου ένα σχέδιο υποστήριξης του κλάδου του αυτοκινήτου.


http://news247.gr/eidiseis/kosmos/sok_sth_gallia_h_peugeot_citro_n_apoluei_8_000_atoma.1852057.html

No comments:

Who's among us