Σελίδες

Monday, January 28, 2013

Το 2014 το ντεμπούτο της τηλεοπτικής μετάδοσης «υπερυψηλής ανάλυσης»

Θηριώδεις τηλεοράσεις 4K είχαν παρουσιαστεί στο πρόσφατο Consumer Electronics Show του Λας Βέγκας. Το συγκεκριμένο μοντέλο από τη Samsung.Τόκιο
Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να είναι η πρώτη χώρα που θα ξεκινήσει τις τηλεοπτικές μεταδόσεις UHD, ή «υπερυψηλής ανάλυσης» το 2014, δύο χρόνια νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Το φορμά UHD, γνωστό και ως 4K, θα υιοθετηθεί πρώτα σε δορυφορικές μεταδόσεις και στη συνέχεια στις ψηφιακές επίγειες μεταδόσεις, γράφει η οικονομική εφημερίδα Asahi και αναμεταδίδει το Reuters.

Οι πρώτοι τηλεοπτικοί δέκτες 4K, οι οποίοι προσφέρουν ανάλυση 3840 × 2160 εικονοστοιχεία, διπλάσια σε σχέση με τις τηλεοράσεις HD, έφτασαν πρόσφατα στα ιαπωνικά καταστήματα από τη Sony, την Panasonic και τη Sharp, ενώ αντίστοιχα μοντέλα ετοιμάζει και η νοτιοκορεατική LG Electronics.

Στην Ιαπωνία, το υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων και Επικοινωνιών σχεδίαζε αρχικά να λανσάρει την υπηρεσία 4K το 2016, αποφάσισε όμως να προχωρήσει νωρίτερα στην υλοποίηση του σχεδίου προκειμένου να τονώσει τη ζήτηση για τις νέες τηλεοράσεις.

Η πρώτη μετάδοση τον Ιούλιο του 2014 θα καλύψει τον τελευταίο αγώνα του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που θα πραγματοποιηθεί στη Βραζιλία.

Δύο χρόνια νωρίτερα από ό,τι προγραμματιζόταν αρχικά σχεδιάζεται να ξεκινήσουν και οι πρώτες μεταδόσεις 8K το 2016.


http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231232632

No comments:

Who's among us