Σελίδες

Thursday, January 24, 2013

"Χειρόφρενο" Πέμπτη και Παρασκευή σε όλα τα μέσα μεταφοράς


Συνεχίζεται η στάση εργασίας σε ηλεκτρικό, τραμ και λεωφορεία- 24ωρη αύριο σε ΕΘΕΛ και προαστιακό, συνέλευση εργαζομένων σε Μετρό.
Να συνεχίσουν τη στάση εργασίας τους έως τη λήξη της βάρδιας αποφάσισαν τα σωματεία εργαζομένων σε ηλεκτρικό, τραμ και λεωφορεία, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη.
Επίσης, την προκήρυξη
24ωρης απεργίας για αύριο και επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ και του προαστιακού.
Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία αποφάσισαν μάλιστα απεργία έως την ερχόμενη Τρίτη, μέχρι νεωτέρας.
Συνέλευση πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι του μετρό στα Σεπόλια προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.
Και τα τρόλεϊ μετά από έκτακτο ΔΣ κατεβάζουν κεραίες.
24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες θα πραγματοποιηθούν και στον προαστιακό από την Παρασκευή.
"Η κυβέρνηση αντί να δείξει έξοδο στο αδιέξοδο, διέταξε επίταξη. Από αύριο οι εργαζόμενοι στον προαστιακό κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία, με πρόταση για επαναλαμβανόμενες 24ωρες και στο δρομολόγιο για Χαλκίδα. Δεν πάει άλλο", δήλωσε ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων στον προαστιακό σιδηρόδρομο Νίκος Δρίτσας, από το αμαξοστάσιο των Σεπολίων, όπου βρέθηκε στο πλευρό των απεργών εργαζομένων στο μετρό.
Υπενθυμίζεται ότι οι απεργοί από το πρωί είναι συγκεντρωμένοι στο αμαξοστάσιο και οχυρωμένοι πίσω από την κλειδωμένη αύλεια πόρτα, όπου έχουν ακινητοποιήσει και δύο ανυψωτικά μηχανήματα.
Αντιπροσωπείες εργαζομένων από άλλα σωματεία στα ΜΜΜ καθώς κ εργαζόμενοι άλλων κλάδων συγκεντρώνονται στο αμαξοστάσιο του Μετρό αυτή την ώρα.
Αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί στο αμαξοστάσιο του Μετρό προς υποστήριξη των απεργών.
Αντιδρούν τα συνδικάτα στη απόφαση για επίταξη και επιστράτευση των εργαζομένων στις συγκοινωνίες
Έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των συνδικάτων έχει προκαλέσει η απόφαση για επίταξη και επιστράτευση των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Αυτή την ώρα συνεδριάζει εκτάκτος στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, (ΓΣΕΕ) η Εκτελεστική Επιτροπή της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με τη συμμετοχή και των νομικών συμβούλων της Συνομοσπονδίας για να αποφασισθεί ο τρόπος με τον οποίο θα κλιμακώσουν τα συνδικάτα τις αντιδράσεις τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται δύο βασικά σενάρια. Η κήρυξη απεργίας στις συγκοινωνίες παρά την επίταξη, με ευθύνη και απόφαση της ίδιας της ΓΣΕΕ, εφόσον η νομοθεσία αφήνει το περιθώριο για κάτι τέτοιο, και η κήρυξη γενικής απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε συνεργασία και με την ΑΔΕΔΥ.
Σε δήλωση, στην οποία προέβη πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Παναγόπουλος, ζήτησε από την κυβέρνηση "να αποσύρει το μέτρο και να προχωρήσει σε διάλογο με τη ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ)".
Πρόσθεσε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι "δεν λύνονται με επιτάξεις και ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων" αλλά "μέσα από διάλογο, με σεβασμό στον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων".
"Παράνομοι δεν είναι οι εργαζόμενοι, που διεκδικούν τα ελάχιστα -όπως από τις ΣΣΕ προκύπτουν- αλλά η κυβέρνηση που ωμά και κυνικά παραβιάζει τους νόμους και το δίκαιο των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων" συνέχισε ο κ. Παναγόπουλος και σημείωσε:
"Αυτές τις παρανομίες θα εκδικάσει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εφόσον χρειαστεί".
"Ο αγώνας για την προάσπιση θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων και της αξιοπρεπούς διαβίωσης είναι κοινός αγώνας που αφορά τη δημοκρατία της χώρας μας" κατέληξε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας.
Την αλληλεγγύη της στους εργαζομένους στα Μέσα Μεταφοράς εξέφρασε με ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, στην οποία κάνει λόγο για «ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης» και προσθέτει:
"O αγώνας των εργαζομένων στις συγκοινωνίες είναι αγώνας όλων των εργαζομένων για τη διασφάλιση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για την προάσπιση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας, στην απεργία, όπως και το δικαίωμά μας στην εργασία".

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/xeirofreno_pempth_kai_paraskeyh_se_ola_ta_mesa_metaforas.2098935.html

No comments:

Who's among us