Σελίδες

Friday, January 25, 2013

Ξεκίνησαν οι πρώτοι συρμοί του Μετρό


Στις ράγες μπαίνουν σταδιακά από το μεσημέρι της Παρασκευής τα μέσα σταθερής τροχιάς Μετρό (γραμμές 2, 3), ΗΣΑΠ (γραμμή 1) και Τραμ.
Η διαδικασία επίδοσης των φύλλων πορείας στους εργαζόμενους που απεργούσαν βρίσκεται σε εξέλιξη.
Όσοι παραλαμβάνουν το φύλλο προσέρχονται -
ωστόσο επειδή μέχρι τώρα τα φύλλα που έχουν επιδοθεί δεν είναι αρκετά, ο αριθμός των εργαζομένων δεν επαρκεί για την άμεση επαναλειτουργία των σταθερών συγκοινωνιών.
Μέχρι στιγμής πάντως έχουν παραδοθεί 500 φύλλα στους εργαζόμενους του Μετρό από τα 2.500 συνολικά.
Όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ οι μηχανικοί της επιχείρησης, από το αμαξοστάσιο των Σεπολίων έχουν περάσει από τον έλεγχο συντήρησης και δρομολογούνται δέκα επτά συρμοί.
Ο πρώτος σταθμός, που άνοιξε πριν από λίγο για το επιβατικό κοινό είναι αυτός στο Πανεπιστήμιο και αναμένεται εκείνος του Συντάγματος.
Τα δρομολόγια σε πρώτη φάση θα διεξάγονται με μικρότερη συχνότητα από τη συνήθη, θα εξομαλυνθούν ωστόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς θα συνεχίζεται και η προσέλευση των εργαζομένων στις θέσεις τους.
Τα όποια τεχνικά προβλήματα υπήρξαν, λόγω της ακινησίας των συρμών, αντιμετώπισαν και επέλυσαν η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ομαλή και ασφαλής λειτουργία και των τριών μέσων.
Σε ό,τι αφορά τη γραμμή 3 του μετρό (Αιγάλεω- Δ. Πλακεντίας- Αεροδρόμιο) οι συρμοί φθάνουν έως τον σταθμό Δ. Πλακεντίας, λόγω της 24ωρης απεργίας του προαστιακού.
Στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια,  εισέρχονται μόνον όσοι εργαζόμενοι έχουν φύλλο πορείας.
Πάντως, με την κάλυψη της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων Αθηνών και Πειραιά χειρόφρενο έχουν τραβήξει λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακός σιδηρόδρομος (Πειραιάς-Αθήνα-Αεροδρόμιο-Κιάτο) και προαστιακού (γραμμή Πειραιά-Αθήνα-Χαλκίδα).
Ωστόσο, η διοίκηση της ΟΣΥ ΑΕ (οδικές συγκοινωνίες) προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/stadiaka_apokathistatai_h_leitoyrgia_toy_metro.2100385.html

No comments:

Who's among us