Σελίδες

Sunday, January 20, 2013

Έκρηξη στο "The Mall" στο Μαρούσι

Έκρηξη στο "The Mall" στο Μαρούσι
Έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι. Η βόμβα ήταν τοποθετημένη στο πρώτο επίπεδο.
Την Κυριακή το εμπορικό κέντρο είναι ανοιχτό για το κοινό, καθώς λειτουργούν οι χώροι αναψυχής δηλαδή καφετέριες, εστιατόρια και κινηματογράφοι και μέσα στο κέντρο ήταν 200 άτομα. Πρόλαβαν να βγουν οριακά λίγα λεπτά πριν την έκρηξη.
Να σημειωθεί ότι μέσα στο κέντρο ήταν και οικογένειες με παιδιά που πήγαν να δουν τις παιδικές παραστάσεις στα σινεμά, ενώ υπήρχαν και εργαζόμενοι που έκαναν απογραφή στα καταστήματα του πρώτου ορόφου. Της έκρηξης προηγήθηκε τηλεφώνημα αγνώστου σε εφημερίδα και σε ιστοσελίδες.
Από την έκρηξη υπάρχουν δύο τραυματίες, οι οποίοι
μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ με ασθενοφόρο και είναι δύο άνδρες που δούλευαν στην ασφάλεια του κέντρου. Ευτυχώς νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Ο τραυματισμός τους προήλθε από θραύσματα γυαλιού και έχουν τραυματιστεί στην πλάτη και στα κάτω άκρα αντίστοιχα.
Νωρίτερα, στις δέκα παρά δέκα άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία λέγοντας ότι σε 50 λεπτά θα εκραγεί βόμβα που έχουν τοποθετήσει στο εμπορικό.
Η αστυνομία απέκλεισε τον χώρο κι έβγαλε τους επισκέπτες και στη συνέχεια ακολούθησε η έκρηξη. Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε σακούλα δίπλα σε μια από τις κυλιόμενες σκάλες.
Η έκρηξη σημειώθηκε στο πρώτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου όπου βρίσκονται εμπορικά καταστήματα και ένα υποκατάστημα τράπεζας. Στο σημείο βρίσκονται πυροτεχνουργοί και δύο ασθενοφόρα.
Πώς κινούνται Ηλεκτρικός και Προαστιακός
Με εντολή της αστυνομίας έκλεισε ο σταθμός Νερατζιώτισσα του Προαστιακού και του ΗΣΑΠ. Οι συρμοί του Ηλεκτρικού κινούνται από Πειραιά μέχρι Ειρήνη. Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας παραμένει κλειστό το τμήμα του Προαστιακού από Μεταμόρφωση έως Δ. Πλακεντίας. Τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά από και προς το σταθμό του Κιάτου έως το σταθμό της Μεταμόρφωσης και από και προς το σταθμό της Δ. Πλακεντίας έως το Αεροδρόμιο.
Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το εμπορικό κέντρο
Το τηλεφώνημα του αγνώστου Στις 9:55 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε 50 λεπτά ενώ ακολούθησε και νέο προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 9:58 σε ιστοσελίδα.
Ο άγνωστος δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε ότι θα ακολουθήσει ανάληψη ευθύνης. Ενημερώθηκε η αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μαζί με την υπηρεσία ιδιωτικής ασφάλειας του εμπορικού κέντρου εκκένωσαν το χώρο.
Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διαδικασία της εκκένωσης αλλά οι πολίτες είχαν απομακρυνθεί και στο χώρο υπήρχαν μόνο οι άνδρες σεκιούριτι και αστυνομικοί γι' αυτό και υπήρξαν ελαφροί τραυματισμοί.

http://www.radar.gr/news/tromokratiko-xtipima-ekriksi-sto-the-mall-sto-marousi-20218.html

No comments:

Who's among us