Σελίδες

Sunday, February 17, 2013

Μετεωρίτες προς πώληση έναντι 12 ευρώ


Χρυσές δουλειές κάνουν ορισμένοι αετονύχηδες της πόλης Τσελιάμπινσκ στα Ουράλια μετά την πτώση του μετεωρίτη στην πόλη τους.
Σύμφωνα με την Moscow Times Ρώσοι επιχειρηματίες πωλούν θραύσμαατα δύο εκατοστών από το ουράνιο σώμα προς 500 ρούβλια το ένα (περίπου 12 ευρώ).
"Το πουλάω γιατί δεν μου χρησιμεύει σε τίποτε. Έχει
αρκετές γρατζουνιές αλλά γενικά είναι σε εξαιρετική κατάσταση", έγραψε ένας χρήστης του ίντερνετ ονόματι Αλεξέι. Μια εικόνα του "κομματιού μετεωρίτη" προς πώληση υπάρχει στο τμήμα των κοσμημάτων του ηλεκτρονικού καταστήματος Avito.ru.
Άλλος χρήστης ονόματι Ντμίτρι πουλάει ένα κομμάτι μετεωρίτη βάρους 3,7 γραμμαρίων που βρήκε στις όχθες της λίμνης Τσεμπαρκούλ, περίπου 60 χλμ δυτικά του Τσελιάμπινσκ.



Παρ' όλο που  υπήρξαν προειδοποιήσεις  να μην αγγίξει κανείς τα κομμάτια του μετεωρίτη υπήρξαν άνθρωποι που το έκαναν μέσω του ιντερνέτ.
Ο δημοσιογράφος Αντρέι Κοντράσοφ έγραψε στο twitter ότι οι αρχές τον προειδοποίησαν να μην ακουμπήσει τα κομμάτια. "Προειδοποιούν τα Ουράλια ότι δεν υπάρχει ακτινοβολία αλλά δεν πρέπει να ακουμπήσει κανείς τα κομμάτια. Πιθανή τοξική μόλυνση", έγραψε.











http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/metewrites_pros_pwlhsh_enanti_12_eyrw.2131715.html

No comments:

Who's among us