Σελίδες

Friday, February 1, 2013

"Κλείδωσε" το αφορολόγητο στον νέο φόρο ακινήτων


Να υπάρξει αφορολόγητο στον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων, συμφώνησε η διακομματική επιτροπή που συνεδρίασε στο Υπουργείο Οικονομικών.
Το θέμα θα συζητηθεί σε νέα σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.
Η διακομματική
επιτροπή που συνεδρίασε την Παρασκευή υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη με τη συμμετοχή από τη Νέα Δημοκρατία των Απόστολου Βεζυρόπουλου και Αντώνη Παναγόπουλου, από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Μακρυπίδη και από τη ΔΗΜΑΡ των Δημήτρη Χατζησωκράτη και Γιώργου Ιωαννίδη.
Η Επιτροπή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, επεξεργάστηκε προτάσεις φορέων και πολιτών, ενώ εξέτασε, επίσης, το ύψος του αφορολογήτου.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών, στόχος είναι αφενός η δικαιότερη κατανομή του φορολογικού βάρους, μέσω της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης και της μείωσης της επιβάρυνσης των φυσικών προσώπων με προοδευτική κλίμακα φορολόγησης και αφετέρου, ο εξορθολογισμός της φορολόγησης όσον αφορά τα νομικά πρόσωπα.
Την Πέμπτη, παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής νέων φόρων στα ακίνητα, πέραν όσων έχουν ήδη θεσμοθετηθεί.
"Τα σενάρια που εξυφαίνονται για τον ενιαίο φόρο ακινήτων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα", δήλωσε ο υπουργός.
"Δεν επειγόμαστε να καταλήξουμε αύριο για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα, θα κάνουμε διάλογο. Ουδείς νέος φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στα ακίνητα -Ό,τι έσοδα παίρνουμε τόσα θα παίρνουμε, ούτε ευρώ περισσότερο", τόνισε, ενώ αναφορικά με τη φορολόγηση των χωραφιών είπε πως "δεν έχουμε καταλήξει ακόμη", είπε μεταξύ άλλων.http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/forologia/kleidwse_to_aforologhto_ston_neo_foro_akinhtwn.2110935.html

No comments:

Who's among us