Σελίδες

Sunday, February 3, 2013

Ένας Έλληνας για δήμαρχος της Νέας Υόρκης


Ένας Αμερικανός που γεννήθηκε στη Νίσυρο, έχει ελληνική καρδιά και τρέφει μεγάλη αγάπη για τη γενέτειρά του. Αυτός είναι ο Τζον Κατσιματίδης, όπως περιγράφει τον εαυτό του, με αφορμή την απόφασή του να διεκδικήσει τη δημαρχία της Νέας Υόρκης.
Γιος ενός
φτωχού φαροφύλακα, ο Τζον Κατσιματίδης πήγε στη Νέα Υόρκη το 1948 με τους μετανάστες γονείς του σε ηλικία 6 μηνών και μεγάλωσε στο εξαιρετικά φτωχό περιβάλλον των μεταναστών στο Μπρονξ, όπως δημοσιεύει η Real News.
Έφτιαξε την αμύθητη περιουσία του ξεκινώντας με σούπερ μάρκετ, τα οποία άνοιγαν και τις Κυριακές. Όπως λέει στις συνεντεύξεις του, αισθάνεται το ίδιο άνετα τρώγοντας στο ίδιο τραπέζι είτε με προέδρους και πρωθυπουργούς, είτε με απλούς ανθρώπους.
Σήμερα η περιουσία του αγγίζει τα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια και στον όμιλο επιχειρήσεών του ανήκουν, εκτός από τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ σε Νέα Υόρκη και Φλόριντα, πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, αεροπορικές εταιρείες και μεσιτικά γραφεία. Επίσης, έχει στην κατοχή του 400 βενζινάδικα και απασχολεί 8.500 υπαλλήλους.
Την ίδια ώρα, είναι ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αλλά και της οικογένειας Κλίντον, με την οποία διατηρεί άριστες σχέσεις.
Δεν είαι η πρώτη φορά που αποφασίζει να διεκδικήσει τη δημαρχία της Νέας Υόρκης, καθώς το 2009 έκανε πίσω την τελευταία στιγμή, όταν ο Μάικλ Μπλούμπεργκ αποφάσισε να κατέβει υποψήφιος για τρίτη φορά.
''Είναι σίγουρος πως θα νικήσω'' δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου και συνέχισε λέγοντας: ''Σε όλη μου τη ζωή έχω μάθει να είμαι νικητής''.
Το μυστικό της επιτυχίας του Κατσιματίδη, κατά τον ίδιο, κρύβεται στο επικοινωνιακό του χάρισμα και στην ικανότητά του να συναισθάνεται τα προβλήματα των ανθρώπων, κυρίως λόγω της ταπεινής τους καταγωγής.
''Εγώ είμαι προσιτός ακόμη και στο θυρωρό που εργάζεται για εμένα'' λέει χαρακτηριστικά.

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/People-world/enas_ellhnas_gia_dhmarxos_ths_neas_yorkhs.2112996.html

No comments:

Who's among us