Σελίδες

Sunday, February 24, 2013

Ηράκλειο: Γυαλιά προσομοίωσης μέθης στην εθελοντική δράση "Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο"


"Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο" είναι ο τίτλος εθελοντικής δράσης που οργανώνεται σήμερα μπροστά από τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με τους οργανωτές, σκοπός της δράσης είναι η έγκαιρη πληροφόρηση και διάθεση ενημερωτικού υλικού, σε συνδυασμό με τη χρήση ειδικών γυαλιών προσομοίωσης μέθης.
Τα ειδικά αυτά
γυαλιά είναι σοβαρά εργαλεία στην υπηρεσία της πρόληψης, αφού επιτρέπουν σε όποιον τα χρησιμοποιήσει να αντιληφθεί πώς νιώθει κάποιος υπό την επήρεια αλκοόλ, και γι' αυτό χρησιμοποιούνται συχνά στο εξωτερικό για εκπαίδευση σε σχολεία, πανεπιστήμια, Τροχαία και εταιρείες που απασχολούν πολλούς εργαζόμενους.
Όσοι τα φορέσουν και πάρουν μέρος στην μικρή διαδρομή - δοκιμασία, θα αποκτήσουν εμπειρία εκ του ασφαλούς, στο πως το αλκοόλ επηρεάζει την ισορροπία μας, την όραση, τον χρόνο αντίδρασης, την κρίση και την αντίληψη.
Στη διοργάνωση, οι εθελοντές ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ηρακλείου, που την υλοποιούν, έχουν την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Γραφείου Europe Direct Κρήτης, του δήμου Ηρακλείου, της Τροχαίας και τη συμμετοχή του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, της κίνησης ενεργών πολιτών "Minoistas" και του Συλλόγου ΕΣΥΠΡΟΤΑ.

No comments:

Who's among us