Σελίδες

Monday, March 25, 2013

Σωκράτης Χάσικος: Λάθος το πρώτο όχι στην απόφαση του Eurogroup. Μας εγκατέλειψε η φίλη Ρωσία


Ότι θα ανοίξουν κανονικά  την Τρίτη οι κυπριακής Τράπεζες, διαβεβαίωσε  ο υπουργός εσωτερικών Σωτήρης Χάσικος.
Ο κ. Χάσικος  μιλώντας στον ANT1  δήλωσε ότι  θα υπάρξει το επιβεβλημένο πλαφόν στις αναλήψεις, ενώ για το κούρεμα εκτίμησε ότι θα διαμορφωθεί στο 30%.
Ο Υπουργός εσωτερικών χαρακτήρισε ως «την καλύτερη
από τις χειρότερες λύσεις»  την απόφαση για την Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι ήταν λάθος η απόφαση της κυπριακής Βουλής  να πει «όχι», στο πρώτο σχέδιο.
«Πρόκειται για την καλύτερη από τις χειρότερες λύσεις. Δυσκόλεψαν τα πράγματα και σε αυτό συμβάλαμε και εμείς. Ωστόσο, ανακτάται η εμπιστοσύνη και ευχόμαστε όλοι να πάνε καλύτερα τα πράγματα για την Κύπρο» σημείωσε ο κ. Χάσικος, ο οποίος υπογράμμισε ότι η Κύπρος αισθάνθηκε μόνη της: «Νιώσαμε πολύ μόνοι χωρίς να υπονοώ κάτι για την Ελλάδα. Νιώσαμε εγκαταλειμμένοι και από τη φίλη Ρωσία».
Ανάλογες ήταν και οι εκτιμήσεις του υπουργού Συγκοινωνιών της Κύπρου Τάσου Μητσόπουλου στον Mega, ο οποίος έκανε λόγο για ποσοστό κουρέματος στις καταθέσεις «κάτω από 40%».
Ο κ. Μητσόπουλος πρόσθεσε ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν αύριο Τρίτη και στόχος είναι να μη δημιουργηθεί πανικός: «Πρέπει να αποτρέψουμε την επικράτηση κλίματος πανικού για μαζικές αναλήψεις».

No comments:

Who's among us