Σελίδες

Saturday, April 20, 2013

Κέρδη $2 δισ. ανακοίνωσε η Intel

Κέρδη $2 δισ. ανακοίνωσε η Intel


Πτώση 17% κατέγραψε η Intel στα καθαρά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του 2013 στα 2 δισ. δολάρια ή 0,40 δολάρια ανά μετοχή, έναντι κερδών 2,5 δισ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο του 2012.
Στα επιμέρους στοιχεία, ανακοίνωσε ότι ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 12,6 δισ. δολάρια για την ίδια περίοδο και τα λειτουργικά κέρδη στα 2,5 δισ. δολάρια.
Η εταιρία είχε εισροή μετρητών
4,3 δισ. δολάρια σε μετρητά από λειτουργικές δραστηριότητες, κατέβαλε μερίσματα 1,1 δισ. δολάρια και χρησιμοποίησε 533 εκατ. δολάρια για επαναγορά 25 εκατ. μετοχών.
Ο πρόεδρος και CEO της Intel, Paul Otellini υπογράμμισε ότι «Παρά την κάμψη της αγοράς, η Intel απέδωσε καλά στο πρώτο τρίμηνο και είμαι ενθουσιασμένος σχετικά με τις προοπτικές που υπάρχουν για την εταιρία».
«Διαθέσαμε τους επόμενης γενιάς επεξεργαστές μας για προσωπικούς υπολογιστές, προχωρήσαμε στην εισαγωγή μιας νέας οικογένειας προϊόντων για micro-servers και θα διαθέσουμε τους νέους επεξεργαστές μας για ταμπλέτες και smartphones αυτό το τρίμηνο. Εργαζόμαστε με τους πελάτες μας σχετικά με την εισαγωγή νέων, καινοτόμων προϊόντων για διάφορα λειτουργικά συστήματα. Η μετάβαση στην τεχνολογία 14 νανομέτρων αυτή τη χρονιά θα αυξήσει σημαντικά την αξία που παρέχει η αρχιτεκτονική Intel και η τεχνολογία ολοκλήρωσης για τους πελάτες μας και την αγορά».

No comments:

Who's among us