Σελίδες

Tuesday, April 16, 2013

Ο εφιάλτης μίας μητέρας στη Βοστώνη: Και οι 2 γιοι μου έχασαν από ένα πόδι στην έκρηξη

Η Liz Norden, μητέρα 5 παιδιών, μόλις είχε τελειώσει τα ψώνια της στο μανάβικο της περιοχής, το απόγευμα της Δευτέρας, όταν χτύπησε το κινητό της τηλέφωνο.
"Μαμά, έχω χτυπήσει πολύ άσχημα", της είπε ο 31χρονος γιος της, που βρισκόταν σε ασθενοφόρο, καθ' οδόν προς το νοσοκομείο.
Ήταν ο δεύτερος από τους γιους της, που είχαν πάει, να
παρακολουθήσουν έναν φίλο τους, που συμμετείχε στον Μαραθώνιο.
Στο τηλέφωνο, ο 31χρονος της είπε, ότι είχε υποστεί πολύ σοβαρά τραύματα στα πόδια από την έκρηξη, ενώ δεν ήξερε πού ήταν ο 33χρονος αδελφός του, που μέχρι εκείνη τη στιγμή καθόταν δίπλα του.
Μετά από δύο ώρες και διαδοχικά τηλεφωνήματα, η Norden συνέδεσε τα κομμάτια του "παζλ", συνειδητοποιώντας πόσο δραματικά θα αλλάξει η ζωή των παιδιών της και της ίδιας... και οι δύο γιοι της έχασαν από ένα πόδι, από το γόνατο και κάτω.
Ο ένας είχε μεταφερθεί στο Beth Israel Deaconess και ο δεύτερος στο νοσοκομείο Brighman.
"Ποτέ μου δεν φαντάστηκα, ούτε στους πιο τρελούς μου εφιάλτες, ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να μας συμβεί. Ποτέ", δήλωσε η Norden, έξω από το πρώτο νοσοκομείο, όπου κοιτώντας τα πόδια της, είδε ότι είχε βάλει διαφορετικές κάλτσες, στη βιασύνη της να βρει τα παιδιά της.
"Ένιωσα να ζαλίζομαι, να χάνω τις αισθήσεις μου, να λιποθυμώ", είπε.
Η ίδια δεν θέλησε να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματά τους, χωρίς την συγκατάθεσή τους.
Στο νοσοκομείο αμέσως έσπευσαν φίλοι και συγγενείς, για να συμπαρασταθούν στους τραυματίες, συμπεριλαμβανομένου και του Mike Jefferson, του φίλου και πατέρα δύο παιδιών, που συμμετείχε στον Μαραθώνιο.
"Δεν απείχα πολύ από τη γραμμή του τερματισμού, όταν σημειώθηκε η έκρηξη", είπε ο Jefferson.
Σε άλλο νοσοκομείο, νοσηλεύεται η σύντροφος του μικρότερου γιου της, που έχει επίσης υποστεί σοβαρά εγκαύματα από την έκρηξη.
Πηγή: The Boston Globe










No comments:

Who's among us