Σελίδες

Tuesday, April 23, 2013

Ασθενής έσωσε τη ζωή του τραυματιοφορέα του!


Perierga.gr - Ασθενής έσωσε τη ζωή του τραυματιοφορέα του!Ένας ασθενής στη βόρεια Γαλλία έσωσε τη ζωή του τραυματιοφορέα που επρόκειτο να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, όταν αντιλήφθηκε ότι έπαθε καρδιακό επεισόδιο και χρειαζόταν κατεπειγόντως ιατρική βοήθεια.

Ο 60χρονος Κριστιάν Ναγέ, ο οποίος πάσχει από καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο, κατάλαβε ότι ο οδηγός του ασθενοφόρου που επρόκειτο να τον μεταφέρει από το Μπερκ-σιρ-μερ στη Λίλη για εξετάσεις παρουσίαζε «ανησυχητικά συμπτώματα».


Αποφάσισε έτσι να κάτσει ο ίδιος στο τιμόνι και να οδηγήσει μέχρι το πλησιέστερο νοσοκομείο, αυτό της Λανς.

Ο ίδιος ο Ναγέ είπε στην εφημερίδα ότι αντιλήφθηκε κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του ότι ο τραυματιοφορέας είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο. Φοβούμενος ότι αν ειδοποιούσαν τις πρώτες βοήθειες θα καθυστερούσαν πολύ να στείλουν άλλο ασθενοφόρο, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

«Του είπα: δώσε μου τα κλειδιά, έχε μου εμπιστοσύνη. Δεν διατρέχω κίνδυνο, όμως η δική σου ζωή κινδυνεύει. Θα πάμε γρήγορα. Η αξονική μου μπορεί να περιμένει»…

Όπως αφηγήθηκε ο 60χρονος, δεν κατάφερε να ενεργοποιήσει τη σειρήνα του ασθενοφόρου, όμως έθεσε σε λειτουργία τον φάρο και είπε στον καρδιοπαθή να βγάλει το χέρι του έξω από το παράθυρο και να κάνει σήμα στα διερχόμενα αυτοκίνητα ώστε να τους αφήσουν να περάσουν.

«Μπήκε με το αυτοκίνητο στο χώρο των ασθενοφόρων, όπως θα το έκανε κι ένας επαγγελματίας. Μας έδωσε σωστές πληροφορίες, ενήργησε γρήγορα και αυτό μας επέτρεψε να βοηθήσουμε» τον τραυματιοφορέα, είπε με θαυμασμό ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Ο Ναγέ είχε ήδη χορηγήσει στον οδηγό του ασθενοφόρου ένα αντιθρομβωτικό που είχε μαζί του για να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματός του.

πηγή: in.gr

No comments:

Who's among us