Σελίδες

Sunday, April 14, 2013

Ιστορικό ξενοδοχείο στο Παρίσι γίνεται ...η χαρά του συλλέκτη

Οι δημοπρασίες αντικειμένων από τόσο μεγάλα ξενοδοχεία είναι σπάνιες κι η απόκτηση μερικών από τους θησαυρούς τους θεωρείται μεγάλη ευκαιρία
Οι δημοπρασίες αντικειμένων από τόσο μεγάλα ξενοδοχεία είναι σπάνιες κι η απόκτηση μερικών από τους θησαυρούς τους θεωρείται μεγάλη ευκαιρία   (Φωτογραφία:  Reuters )


Παρίσι, Γαλλία
Ένα από τα πολυτελέστερα και ιστορικά ξενοδοχεία στο Παρίσι θα βγάλει την επόμενη εβδομάδα στο σφυρί τα περισσότερα από τα έπιπλά του και την σπάνια κάβα του για να συνδράμει στη συγκέντρωση του απαραίτητου χρηματικού ποσού για την ανακαίνισή του, που θα διαρκέσει δύο χρόνια.

Το Hotel Crillon, που υποδέχτηκε τους τελευταίους ενοίκους του τον Μάρτιο, έχει μετατραπεί σε «παράδεισο του αγοραστή».


Οι δημοπρασίες είναι προγραμματισμένες για τις 18 με 22 Απριλίου, θα περιλαμβάνουν 3.500 αντικείμενα -από χαλιά μέχρι κουρτίνες- και αναμένεται να συγκεντρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Οι αγοραστές που επιθυμούν να μεταφέρουν λίγη από την αίγλη του ξενοδοχείου στα σπίτια τους θα μπορούν να αγοράσουν ακόμη και μπουρνούζια, τις στολές του προσωπικού ή ολόκληρο τον γκισέ υποδοχής του.

Οι δημοπρασίες αντικειμένων από τόσο μεγάλα ξενοδοχεία είναι σπάνιες κι η απόκτηση μερικών από τους θησαυρούς τους θεωρείται μεγάλη ευκαιρία.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον θεωρείται το μπαρ με καθρέφτη του ξενοδοχείου το οποίο σχεδίασε ο γάλλος γλύπτης Σεζάρ.

Το Crillon, που βρίσκεται στην πλατεία Κονκόρντ, έχει φιλοξενήσει πολλές προσωπικότητες από τότε που κατασκευάστηκε για κατοικία υπό τον γάλλο βασιλέα Λουδοβίκο τον ΙΕ, το 1758.

Στον πρώτο του όροφο, η βασίλισσα Μαρία Αντουανέτα δεχόταν μαθήματα μουσικής μέχρι που λίγα χρόνια αργότερα οδηγήθηκε στην γκιλοτίνα.

Από το 1909, που μετατράπηκε σε ξενοδοχείο, έχει φιλοξενήσει διάσημους όπως η τραγουδίστρια Μαντόνα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον ενώ εκεί υπογράφηκε η συνθήκη για την ίδρυση της Κοινωνίας των Εθνών.

Ο αμερικανός συνθέτης Λέοναρντ Μπέρνσταϊν νοίκιαζε συχνά μία σουίτα στον τελευταίο του όροφο με θέα την Αψίδα του Θριάμβου.

Ένας ανώνυμος πελάτης νοικιάζει κάθε χρόνο την ίδια σουίτα για να παρακολουθεί τον τελικό του Ποδηλατικού Γύρου της Γαλλίας μαζί με φίλους του και με μεγάλες ποσότητες σαμπάνιας.

Όσοι μπορούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη θα διεκδικήσουν το πιάνο που λέγεται ότι χρησιμοποιούσε ο Μπέρνσταϊν κατά την διαμονή του στο ξενοδοχείο.

Επίσης, ένα μεγάλο τμήμα από την κάβα κρασιών του ξενοδοχείου και από το κελάρι με τα άλλα οινοπνευματώδη, θεωρείται ότι θα έχει μεγάλη ζήτηση. Στη συλλογή περιλαμβάνεται ένα σπάνιο κονιάκ Louis XIII Black Pearl Remy Martin που πωλείται έναντι 7.000 ευρώ.

Τα μίνι μπαρ και οι καρέκλες που κατασκεύασαν γνωστοί καλλιτέχνες θα δημοπρατηθούν επίσης και τα έσοδα θα διατεθούν σε δύο γαλλικές φιλανθρωπικές οργανώσεις.
in.gr

No comments:

Who's among us