Σελίδες

Monday, May 20, 2013

Βαγόνια γνωριμιών στο μετρό της Πράγας!


Perierga.gr - Βαγόνια γνωριμιών στο μετρό της Πράγας!Ρόλο μεσολαβητή σχεδιάζει να αναλάβει το μετρό της Πράγας με σκοπό να δώσει στους επιβάτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν ένα νέο σύντροφο όσο πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους.

Στα σχέδια της κρατικής εταιρείας που διαχειρίζεται το μετρό είναι να τοποθετηθούν ειδικά βαγόνια στα οποία θα επιβιβάζονται όσοι επιβάτες αναζητούν τo ετερόν τους ήμισυ.


Όπως είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Φίλιπ Ντράπαλ, στη διαφημιστική εκστρατεία για την προσέλκυση επιβατών που θα ξεκινήσει «θα αναφέρουμε στους ανθρώπους τα πράγματα που μπορούν να κάνουν μέσα στα δημόσια μέσα μεταφοράς, όπως για παράδειγμα να διαβάζουν».
«Μια από τις δυνατότητες που τους δίνονται είναι να γνωρίζονται μεταξύ τους και, εφόσον αισθάνονται έλξη μεταξύ τους, να συνάπτουν σχέσεις», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι το σχέδιο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή στα τέλη του έτους.

Πάντως, μόνο ένα από τα πέντε βαγόνια του κάθε συρμού θα προσφέρεται για γνωριμίες.
«Θα κάνουμε μια έρευνα μεταξύ των επιβατών. Κάθε βαγόνι θα φέρει ξεχωριστή σήμανση και θα αναρτηθούν πληροφορίες, σε πολλές γλώσσες, στους συρμούς και στην αποβάθρα», είπε ο Ντράπαλ.
Σε κάθε περίπτωση, οι επιβάτες που θα μπαίνουν στο βαγόνι γνωριμιών δεν θα είναι υποχρεωμένοι να συνάψουν σχέσεις μεταξύ τους, διευκρίνισε.

Οι επιβάτες που ρωτήθηκαν από την εφημερίδα Dnes εξέφρασαν επιφυλάξεις για το φιλόδοξο σχέδιο της εταιρείας. «Όταν βιάζομαι μπαίνω στο πρώτο βαγόνι που θα βρεθεί μπροστά μου. Δεν θα μου άρεσε κάθε φορά να πρέπει να σιγουρεύομαι ότι κανείς δεν θα μ’ ενοχλήσει», είπε ο Πετρ Βόρατσεκ.
«Παίρνω τακτικά το μετρό και φοβάμαι ότι θα γίνω στόχος κουτσομπολιού αν κάποιος με δει σε αυτά τα βαγόνια και το πει στον φίλο μου», δήλωσε η Καρολίνα Βράνοβα.

Στις τρεις γραμμές του μετρό της Πράγας, μιας πόλης 1,25 εκατομμυρίων κατοίκων, μετακινούνται καθημερινά 1,5 εκατομμύριο επιβάτες.

perierga.gr

No comments:

Who's among us