Σελίδες

Friday, May 10, 2013

Είστε μουσικός; Τότε είστε σέξι!


perierga.gr - Είστε μουσικό; Τότε είστε σέξι!Το να έχει μαζί του κάποιος μια κιθάρα αυξάνει κατά 30% τις πιθανότητές να βρει σύντροφο, σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του South Brittany. Από τη σχετική μελέτη προέκυψε ότι το 31% των γυναικών είναι πολύ πιο πιθανό να δώσουν τον αριθμό του τηλεφώνου τους σε έναν άντρα που έχει πάνω του μια κιθάρα, ενώ αν δεν είχε την κιθάρα τον εν λόγω άτομο θα έχανε αυτομάτως τις μισές πιθανότητες να πάρει τον αριθμό της! Όμως, αυτό είναι κάτι που ισχύει μόνο αν ο άντρας είναι ο… μουσικός της υπόθεσης, μιας και αποδείχθηκε ότι μια γυναίκα με ή χωρίς κάποιο μουσικό όργανο, έχει τις ίδιες πιθανότητες να γίνει αποδεκτή.


Η έρευνα αυτή έγινε υπό την επιμέλεια του καθηγητή Nicolas Gueguen, ενός ερευνητή των συμπεριφοριστικών επιστημών του Πανεπιστημίου. Έτσι, ο Gueguen προσέλαβε ένα 20χρονο άντρα και του έδωσε οδηγίες να προσεγγίσει 300 γυναίκες, ηλικίας 18 έως 22 ετών σε κάποιο πολυκατάστημα της περιοχής. Ο 20χρονος έλεγε σε καθεμιά ότι είναι «πολύ όμορφη» και της ζητούσε το τηλέφωνό της, προκειμένου να βγούνε ραντεβού. Για τις πρώτες 100, ο νεαρός κρατούσε στο χέρι του ένα σάκο για το γυμναστήριο, για τις άλλες 100 μια θήκη κιθάρας και για τις τελευταίες 100 δεν κρατούσε τίποτα και απλά τις προσέγγιζε.

Στην περίπτωση που ο νεαρός κρατούσε τη θήκη της κιθάρας το 31% των γυναικών δέχθηκαν να δώσουν τον αριθμό του, ποσοστό που έπεσε στο 14% όταν ο ίδιος άντρας δεν κρατούσε τίποτα στα χέρια του. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι ότι όταν ο 20χρονος κρατούσε στο χέρι του μια τσάντα για το γυμναστήριο, παραπέμποντας στο ότι είναι αθλητικός τύπος, μόνο το 9% ανταποκρίθηκε θετικά! Αντίστοιχα πορίσματα είχαν βγει και από έρευνες που είχαν εκπονηθεί από το Πανεπιστήμιου του Tel Aviv και του Ben Gurion την περασμένη χρονιά.

πηγή: protothema.gr

No comments:

Who's among us