Σελίδες

Wednesday, March 20, 2013

Το μικρότερο βιβλίο του κόσμου


Perierga.gr - Το μικρότερο βιβλίο του κόσμουΈνας από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της Ιαπωνίας, ο Toppan Printing, παρουσίασε σήμερα ένα μικροσκοπικό εικονογραφημένο βιβλίο, με τίτλο «Άνθη Εποχής» και είναι γραμμένο με τόσο μικρούς χαρακτήρες που είναι αδύνατον να διαβαστούν δια γυμνού οφθαλμού.


Οι 22 σελίδες του βιβλίου-μινιατούρα δεν ξεπερνούν σε μήκος τα 0,75 χιλιοστά. Το γνωστότερο μέχρι σήμερα μικροβιβλίο, που είχε καταγραφεί και από το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, προερχόταν από τη Ρωσία και η πλευρά του είχε μήκος 0,90 χιλιοστά.

Οι μικροσκοπικοί χαρακτήρες και οι ζωγραφιές των λουλουδιών διακρίνονται μόνο με μεγεθυντικό φακό, σημείωσε ο εκδοτικός οίκος. Σύμφωνα με τον Toppan, οι χαρακτήρες συνδυάζουν τα δύο ιαπωνικά συλλαβάρια, το χιραγκάνα και το κατακάνα, ιδεογράμματα και γράμματα του αλφαβήτου. Για την εκτύπωση του βιβλίου η εταιρεία χρησιμοποίησε ιδιαίτερα προηγμένη τεχνολογία με την οποία εκτυπώνονται και οι μετοχές.

Ο Toppan άρχισε να κατασκευάζει μικροβιβλία το 1964 και το 200 είχε παρουσιάσει ένα έργο μεγέθους 0,95 χιλιοστών. Το νέο λιλιπούτειο δημιούργημά του θα πωλείται από το Μουσείο Τυπογραφίας που έχει ιδρύσει η εταιρεία έναντι 29.400 γεν (περίπου 235 ευρώ). Μαζί, οι αγοραστές θα παίρνουν ένα μεγεθυντικό φακό και ένα αντίτυπο του βιβλίου σε μεγαλύτερο μέγεθος.

perierga.gr

No comments:

Who's among us