Σελίδες

Friday, November 27, 2009

ΣΙΝΕΜΑ

ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ


Απο Σάββατο,23Νοεμβρίου 2009

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΤΕΣΠΕΡΟ
Σε ένα βασίλειο στη «Γιορτή της Σούπας», ο φιλήσυχος αρουραίος Ροσκούρο από λάθος πέφτει στο πιάτο της βασίλισσας η οποία πεθαίνει από το σοκ, πράγμα που κάνει το βασιλιά να θέσει εκτός νόμου και τη σούπα και τους αρουραίους. Στο μεταξύ, ο μικρός ποντικός Ντεσπερό εξορίζεται από την κοινότητα γιατί, αντίθετα από τους κανόνες, είναι θαρραλέος. Στην προσπάθειά τους για επιβίωση, οι δύο ήρωες θα γνωριστούν και μαζί θα σώσουν την πριγκίπισσα από τη βάρβαρη κοινότητα των αρουραίων.

Απο Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, Σ' ΑΓΑΠΩ
Μετά το «Paris, Je t'Aime», ακόμα μία σπονδυλωτή ταινία με φόντο τη Νέα Υόρκη. Έντεκα σκηνοθέτες και πολλοί σεναριογράφοι δημιουργούν ένα παζλ μικρών ερωτικών ιστοριών που συμβαίνουν στη Νέα Υόρκη.


THE TWILIGHT SAGA: ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ
Ένα παρ' ολίγον μοιραίο επεισόδιο βαμπιρικής κρίσης μέλους της οικογένειας του Έντουαρντ τον οδηγεί στην απόφαση να μεταναστεύσουν για να μην κινδυνεύσει η αγαπημένη του, προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι δεν τη θέλει πια. Στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την απώλεια, η Μπέλα καταφεύγει στη φιλία του (ερωτευμένου μαζί της) ινδιάνου Τζέικομπ, ο οποίος αποδεικνύεται λυκάνθρωπος. Αργότερα οι δύο ήρωες θα βρεθούν και πάλι μαζί, ενώπιον μιας ανώτατης ηγεσίας βρικολάκων που θα θέσουν αμείλικτους όρους.


Απο Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009
500 ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΑΜΕΡ
O Τομ, με σπουδές στην αρχιτεκτονική, εντέλει σχεδιάζοντας ευχετήριες κάρτες, κάνει αναδρομή στη σχέση του (500 ημερών) με τη Σάμερ, ένα ελκυστικό κορίτσι που γνώρισε στη δουλειά και το οποίο έχει την ιδιορρυθμία να θεωρεί παροδικές τις σχέσεις και απλή διασκέδαση τον έρωτα.

MICMACS - ΜΙΚΡΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ
Κάποτε ένας πυροτεχνουργός σκοτώνεται στο Μαρόκο καθώς προσπαθεί να εξουδετερώσει μια νάρκη. Χρόνια μετά, ο γιος του δέχεται μια αδέσποτη σφαίρα που καρφώνεται στο κεφάλι του με τρόπο τέτοιο, που καθιστά αδύνατο το να βγει, με εφ' όρου ζωής κίνδυνο να πεθάνει. Μαζί με κοινόβιο τρωγλοδυτών που ζουν σε σπηλιά μέσα σε βιομηχανικά σκουπίδια, αποφασίζουν να εκδικηθούν δύο αντίπαλους βιομήχανους όπλων.

FISH TANK
Έσεξ, εργατικές πολυκατοικίες: η δεκαπεντάχρονη Μία που ζει με τη νεαρή μητέρα της και τη μικρή αδελφή της περνάει δύσκολη εφηβεία, παλινδρομώντας ανάμεσα στην παιδική σκανδαλιά και την ανάγκη για μια κοινωνική έκφραση (προσπαθεί να χορέψει hip hop), ενώ η εμφάνιση του νέου boyfriend της μητέρας αφυπνίζει και το ερωτικό της ένστικτο.

DISTRICT 9
1990: Aνθρωποειδείς εξωγήινοι με όψη γαρίδας προσγειώνονται στο Γιοχάνεσμπουργκ, έχοντας γλιτώσει από μια καταστροφή στον πλανήτη τους. Είκοσι χρόνια μετά έχουν γκετοποιηθεί στην περιοχή, σε κατάσταση χειρότερη από τους λούμπεν μαύρους, η κυβέρνηση θέλει να εντείνει το μάντρωμα, ενώ η πολεμική βιομηχανία ψάχνει να βρει τρόπο εκμετάλλευσης των ισχυρών τους όπλων, που ενεργοποιούνται μόνο με τα δικά τους σώματα. Ο κρατικός υπάλληλος Βίκους βαν ντερ Μέρβε, που ηγείται της «σκούπας», μεταλλάσσεται από ατύχημα σε «μιγά» και εισχωρεί σε... μεγάλα ηθικά διλήμματα.


ΠΛΑΝΗΤΗΣ 51: ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ
Σε έναν πλανήτη τα νοήμονα όντα του, με πολιτισμό που θυμίζει αμερικανικά 50s, αλλά πιο… αφελή, το έχουν σίγουρο ότι αν ποτέ έρθουν «εξωγήινοι», δεν μπορεί παρά να είναι κακοί και να θέλουν την καταστροφή τους. Εκεί λοιπόν προσεδαφίζεται ο Τσακ, ένας δικός μας αστροναύτης, αντιμετωπίζοντας πανικό και εχθρότητα, ιδίως από τον στρατό και τον «επιστήμονα», αλλά βρίσκοντας φιλία και προστασία στην παρέα ενός πιο μυαλωμένου νεαρού.

THE HAUNTING IN CONNECTICUT
Ο έφηβος και μεγαλύτερος γιος μιας πολυμελούς οικογένειας έχει ξεκινήσει πειραματική θεραπεία για τον καρκίνο από τον οποίο πάσχει. Το εξοχικό σπίτι το οποίο αναγκάζονται να νοικιάσουν, έτσι ώστε να βρίσκονται κοντά στο νοσοκομείο, αποδεικνύεται ότι κρύβει ένα πολύ νοσηρό παρελθόν που το έχει στοιχειώσει. Ο γιος «καλείται» να φέρει τη λύτρωση.

Ο ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΡ ΠΑΡΝΑΣΟΥΣ
Ο γέροντας Δρ Παρνάσους με την περιοδεύουσα τροχοφόρα θεατρική σκηνή του (σαν από τσίρκο ή λούνα παρκ) και το θίασό του (ένας βοηθός, η κόρη του, ένας νάνος και ένας νέος που προστίθεται στην παρέα) καταφέρνουν να ζωντανεύουν τις φαντασιώσεις των θεατών, εισάγοντας τον καθένα μέσα σε ένα μαγικό καθρέφτη. Παράλληλα συναντιέται και παίζει στοιχήματα παράτασης της ζωής του (εδώ και αιώνες) με τον Διάβολο.
FIGHTER
Σε περιβάλλον τούρκων μεταναστών στη Δανία: η 17άχρονη Aicha συνεχίζει κρυφά από τους γονείς της να παρακολουθεί μαθήματα κουνγκ φου, καθότι θεωρείται απαράδεκτο για τα μουσουλμανικά ήθη. Και ενώ αναπτύσσει ένα ανομολόγητο αίσθημα με δανό συμμαχητή, το μυστικό της μαθαίνεται, χαλώντας το προξενιό του αδελφού της λόγω «ντροπής»

WELCOME
Ο νεαρός κούρδος λαθρομετανάστης Μπιλάλ βρίσκεται στο Καλέ και θέλει να φτάσει στο Λονδίνο για να βρεθεί κοντά στην αγαπημένη του συμπατριώτισσα Μίνα. Καθώς δεν τα καταφέρνει με άλλο τρόπο, θέλει να πάρει μαθήματα κολύμβησης ώστε να περάσει τη Μάγχη. Ο Σιμόν, γάλλος προπονητής, τον βοηθά σε αυτή του την προσπάθεια.

ΚΙ ΑΝ ΣΟΥ ΚΑΤΣΕΙ;
Ο νεοϋορκέζος Μπόρις, συνταξιούχος καθηγητής που, όπως διακηρύσσει, παραλίγο να έπαιρνε και Νόμπελ Φυσικής, είναι μισάνθρωπος, πεισιθάνατος, με μόνη παρηγοριά, σχεδόν απόλαυση, το σαρκασμό για την περιρρέουσα ανθρώπινη βλακεία. Μια τυχαία γνωριμία με την επαρχιωτοπούλα Μέλοντι καταλήγει σε γάμο, ενώ παρακάτω σκάει μύτη η αρχικά αποσβολωμένη μητέρα της, αργότερα και ο πατέρας, με το «προχωρημένο» περιβάλλον του Μπόρις τελικά να τους μεταμορφώνει.

2012
Ένας διαζευγμένος πατέρας παίρνει τα δυο του παιδιά για να τα πάει μια εκδρομή στο πάρκο του Γελοουστόουν. Εκεί ανακαλύπτει κατά τύχη στρατιωτικές εγκαταστάσεις που φαίνεται ότι έχουν γίνει για την αντιμετώπιση κάποιου μεγάλου κινδύνου, ενώ το παρακείμενο ηφαίστειο αρχίζει να ενεργοποιείται. Οι επιπτώσεις από τη συζυγία των πλανητών, με τρομακτική έξαρση των ηλιακών κηλίδων (σεισμοί, τσουνάμι κ.λπ.), πληθαίνουν, οι ηγέτες προβαίνουν σε αποκαλύψεις και εν μέσω βιβλικών καταστροφών ο ήρωας προσπαθεί να σώσει τα αγαπημένα του πρόσωπα. Η απόδραση από τις καταστροφές τους οδηγεί στα Ιμαλάια, όπου...








No comments:

Who's among us