Σελίδες

Tuesday, September 11, 2012

«Πράσινο» για το πρώτο ηλιοθερμικό στην Κρήτη – Μεγάλη επένδυση


Σε φάση υλοποίησης θα περάσει σύντομα το πρώτο ηλιοθερμικό πάρκο στην Κρήτη, στη θέση «Πλαγιές Αθερινόλακκου»  Λασιθίου, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας cretalive.gr, η εταιρεία «NUR-MOH A.E» πήρε τελικά την άδεια  εγκατάστασης ηλιοθερμικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 38ΜW.

Την άδεια, που ορίζει τους όρους βάσει των οποίων πρέπει να προχωρήσει η εταιρεία σεβόμενη την περιβαλλοντική μελέτη, υπέγραψε πριν μερικές ημέρες ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κ. Δεικτάκης.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πρόκειται για μια άδεια που γραφειοκρατικά στοίχισε στην εταιρεία μόλις ένα…χρόνο αν αναλογιστεί κανείς ότι οι σχετικές αιτήσεις υπεβλήθησαν πέρυσι.

Η εταιρεία  «NUR-MOH A.E» είναι κατά το ήμισυ συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη (με μετοχική σύνθεση της εταιρίας ως 50% «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΫΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε» και 50% «NUR ENERGIE LIMITED»)  και έχει την έδρα της στο Μαρούσι Αττικής.

Ο ηλιοθερμικός σταθμός, εκτιμώμενης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 71.152MWhe/ έτος, θα αποτελείται από 21.000 ηλιοστάτες οι οποίοι συγκεντρώνουν τις ακτίνες του ηλίου και τις αντανακλούν πάνω στον συλλέκτη.

Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται στα 141 εκατ. ευρώ.

econews

No comments:

Who's among us