Σελίδες

Tuesday, September 11, 2012

Κήπος: εργασίες Σεπτεμβρίου στα φυτά μας

Ο Σεπτέμβριος μπήκε για τα καλά, το φθινόπωρο είναι εδώ και τα φυτά μας χρειάζονται τη φροντίδα μας.

Ορισμένες εργασίες που πρέπει να κάνουμε στον κήπο μας το Σεπτέμβριο:

1.Λιπαίνουμε τα φυτά με το κατάλληλο λίπασμα ανάλογα με το φυτό.Πρέπει να αποφεύγουμε την λίπανση τις πολύ ζεστές μέρες.


2.Κλαδεύουμε τα χρυσάνθεμα αφαιρώντας τις κορυφές.Μαζεύουμε τα πεσμένα φύλλα, διότι εκεί μπορεί μα συγκεντρωθούν τα επιβλαβή έντομα.

3.Μεγάλη προσοχή θέλει ο δάκος της ελιάς.Για να αποφύγουμε, αν θέλουμε τα ραντίσματα με εντομοκτόνο, μπορούμε να βάλουμε δακοπαγίδες

4.Σεπτέμβρης, ο μήνας που πρέπει να βάλουμε τους ανοιξιάτικους βολβούς, να κάνουμε τις μεταφυτεύσεις των φυτών στις γλάστρες, προσθέτοντας ανάλογα με το φυτό και το κατάλληλο χώμα και λίπασμα.

5.Σκαλίζουμε τον λαχανόκηπο, ξεβοτανίζουμε και τον επόμενο μήνα πολλαπλασιάζουμε με μοσχεύματα θάμνους δένδρα και γεράνια, με καταβολάδες τα αναρριχόμενα.

6.Συνεχίζουμε τους ψεκασμούς των κωνοφόρων με μυκητοκτόνα.

7.Στο γκαζόν πρέπει να γίνει αερισμός, αποβρύωση, λίπανση, συμπλήρωση των κενών με γκαζόν και αφαίρεση του γκαζόν από όπου δεν χρειάζεται με ριζοκόψιμο και μείωση του ποτίσματος.

8.Αυτόν τον μήνα πρέπει να αντικαταστήσουμε το επιφανειακό χώμα στα φυτά που θέλουν όξινο χώμα και τον άλλο μήνα σταματάμε την λίπανση.

Πηγή: DIYTV

No comments:

Who's among us