Σελίδες

Friday, April 12, 2013

Αφιερωμένο στον Κωστή Παλαμά το 32ο Φεστιβάλ Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη


Φωτογραφία αρχείουΘεσσαλονίκη
Αφιερωμένο στα 70 χρόνια από το θάνατο του Κωστή Παλαμά είναι το φετινό Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνει για 32η χρονιά από τις 7 ως τις 23 Ιουνίου ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.

Το φετινό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία γύρω από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου (επί της οδού Αριστοτέλους στο ύψος της πάνω από την οδό Εγνατία) λόγω των ε
ργασιών ανάπλασης που συνεχίζονται στην παραλία.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι Θεσσαλονικείς θα ακολουθήσουν την βόλτα στην πλατεία με τα βιβλία» τόνισε μεταξύ άλλων, παρουσιάζοντας την 32η διοργάνωση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης με αφορμή την επικείμενη διοργάνωση ανακοινώθηκαν επίσης τα αποτελέσματα της έρευνας- σφυγμομέτρησης βιβλιοφιλίας που πραγματοποιήθηκε για έκτη συνεχή χρονιά κατά την περσινή διοργάνωση.

Τα αποτελέσματα (σε δείγμα 650 ατόμων-επισκεπτών του φεστιβάλ) δεν διαφέρουν κατά πολύ από αυτά της προηγούμενης χρονιάς. Πέραν της αναμενόμενης μείωσης της αγοραστικής κίνησης του βιβλίου το προφίλ του σύγχρονου αναγνώστη βιβλίων παραμένει σχεδόν το ίδιο. Είναι γυναίκα, ανήκει στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ των 36-55 ετών, διαβάζει περισσότερο ελληνική και ξένη λογοτεχνία και προτιμά για τις αγορές της μικρά αλλά και μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία του κέντρου αλλά και της γειτονιάς.

Το 32ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης και ο Πνευματικός Μάιος διοργανώνονται από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231243777

No comments:

Who's among us