Σελίδες

Monday, April 15, 2013

Οι πιθανές τιμωρίες για την ΑΕΚ


Aθήνα
Τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ την Κυριακή θα έχουν συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες. Η «Ένωση» θα κληθεί την Τρίτη σε απολογία για την εισβολή των οπαδών της στο ματς με τον Πανθρακικό και την διακοπή του αγώνα, από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας και θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Η απόφαση θα βγει αυθημερόν. Θα ακολουθήσει έφεση από την Ένωση η οποία θα εκδικαστεί την επόμενη εβδομάδα, μετά την τελευταία αγωνιστική.

Το φύλλο αγώνα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό και όταν το ματς να διακόπτεται με υπαιτιότητα της γ
ηπεδούχου τότε υπάρχει μηδενισμός στον αγώνα και ήττα στα «χαρτιά» με 3-0, αφαίρεση 3 βαθμών από τον φετινό βαθμολογικό πίνακα και επιπλέον αφαίρεση 2 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα.

Για τα επεισόδια των οπαδών της, ο Πειθαρχικός Κώδικας έχει διπλή πρόβλεψη:

Αν τιμωρηθεί (πέραν της διακοπής) για «είσοδο οπαδών», θα της επιβληθεί πρόστιμο από 40.000 έως 240.000 ευρώ και 2 έως 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Αν τιμωρηθεί για «εκτεταμένα επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο», θα της επιβληθεί πρόστιμο 70.000 με 200.000 ευρώ και 2 έως 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας

Σύμφωνα με τα Δελτία Τύπου της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων εντός αγωνιστικού χώρου του ΟΑΚΑ συνελήφθησαν συνολικά δεκαπέντε άτομα και προσήχθησαν άλλα τριάντα εννέα  για τα οποία εξετάζεται η συμμετοχή τους στα επεισόδια.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν: δεκατέσσερα άτομα ( εκ των οποίων 6 ανήλικοι), στον εσωτερικό και στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου, γιατί μετά την διακοπή του αγώνα επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, ξύλα, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα, μία (1) ημεδαπή γιατί κατά την προσέλευσή της στο Στάδιο κατείχε δύο (2) καπνογόνα.

Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν δύο (2) αστυνομικοί.

Οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

No comments:

Who's among us