Σελίδες

Sunday, August 11, 2013

Το πρώτο Υποβρύχιο Μουσείο στην Ελλάδα!

«Βγάζει η θάλασσα κρυφή φωνή, φωνή που μπαίνει μες την καρδιά την συγκινεί και την ευφραίνει» γράφει ο μεγάλος Αλεξανδρινός ποιητής Κ. Καβάφης. Απόκριση σε αυτή την «κρυφή φωνή» είναι το μεγάλο – και μοναδικό για την Ελλάδα – εγχείρημα που υλοποιείται στις Βόρειες Σποράδες και τον Δυτικό Παγασητικό.
 
 Εκεί, όπου προετοιμάζεται και το 2015 θα ανοίξει στο κοινό, ένα υποβρύχιο μουσείο – πάρκο, 2500 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που από το 1996 (με υπουργική απόφαση) χαρακτηρίστηκε ως «ενάλιος αρχαιολογικός χώρος». Εκεί, όπου δέκα ναυάγια πλοίων «κλείνουν» μέσα τους την ιστορία αιώνων και περιμένουν στη σιωπή του βυθού εκείνους, τους τολμηρούς, που θέλουν να μοιραστούν τα «μυστικά» τους.
 
perierga.gr - Το πρώτο Υποβρύχιο Μουσείο στην Ελλάδα!
Εκεί, όπου ήδη έχουν καθοριστεί πολυάριθμοι χώροι οργανωμένης κατάδυσης σε έναν υδάτινο κόσμο που φιλοξενεί την δική του απόκοσμη ομορφιά. 
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα δρομολογείται η δημιουργία επισκέψιμων ενάλιων αρχαιολογικών χώρων, οι οποίοι θα λειτουργήσουν μέσα σε ένα δυνάμει επεκτάσιμο δίκτυο, σε συνδυασμό με την ύπαρξη του Ερευνητικού Κέντρου Ναυτικής Αρχαιολογίας και των κατάλληλα εξοπλισμένων και εξειδικευμένων Καταδυτικών Κέντρων, από τα οποία θα επιχειρούν σκάφη και θα μεταφέρουν επισκέπτες – αυτοδύτες στο χώρο των ναυαγίων.
 
πηγή: lifo.gr

No comments:

Who's among us