Σελίδες

Saturday, April 20, 2013

Τζένιφερ Λόρενς – Τζέι Ζ: Στους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον πλανήτη


Τζένιφερ Λόρενς – Τζέι Ζ: Στους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον πλανήτη  Κάθε χρόνο το περιοδικό TIME δίνει στη δημοσιότητα μία λίστα με τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη. Έτσι και φέτος, δημοσίευσε τους 100 πιο σημαντικούς από τον κόσμο των τεχνών, των γραμμάτων, της επιστήμης, της πολιτικής, του αθλητισμού, ακόμη και του ακτιβισμού.
Ανάμεσά τους ο δισεκατομμυριούχος ράπερ και σύζυγός της Μπιγιονσέ, Τζέι Ζ και η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς.
"Όταν τη
συνάντησα για πρώτη φορά μου θύμισε ένα ζωάκι σε μια γωνία. Τότε ήμουν σίγουρη ότι θα γινόταν σπουδαία ηθοποιός". Με αυτά τα λόγια περιγράφει η Χολιγουντιανή σταρ Τζόντι Φόστερ τη νεαρή Λόρενς, που βραβεύτηκε στη φετινή τελετή με το Όσκαρ Ά γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία "Οδηγός Αισιοδοξίας".
Από την άλλη ο Τζέι Ζ χαρακτηρίζεται ως ο σταρ που απέδειξε πως το αμερικάνικο όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα, καθώς ό,τι έχει επιχειρήσει να κάνει έχει στεφθεί με επιτυχία.
Στη λίστα με τους καλλιτέχνες βρίσκονται μεταξύ άλλων η ποπ σταρ Κριστίνα Αγκιλέρα και ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ, ενώ στην κατηγορία "Icons", η Μπιγιονσέ, ο τραγουδιστής Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι Λιούις και ο ποδοσφαιριστής Μάριο Μπαλοτέλι.
Τα 35 από τα 100 πρόσωπα είναι γυναίκες. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, βρίσκεται στη λίστα για όγδοη φορά στα 10 χρόνια ζωής του θεσμού, πρώτη φορά για την συζυγό του, Μισέλ Ομπάμα.
Στη λίστα βρίσκεται επίσης η 15χρονη Μαλαλά Γιουσαφζάι, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από Ταλιμπάν ως τιμωρία επειδή διαδήλωνε για το δικαίωμα των κοριτσιών να πηγαίνουν στο σχολείο.

No comments:

Who's among us