Σελίδες

Friday, April 19, 2013

Την Παρασκευή ανοίγει το φεστιβάλ κόμικς Comicdom Con Athens


Η αφίσα του Comicdom Con Athens 2013 από τον Χρήστο ΜαρτίνηΑθήνα
Το ελληνικό φεστιβάλ για τα κόμικς Comicdom Con Athens ανοίγει την αυλαία του για όγδοη χρονιά την Παρασκευή, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο σύνολο εκθέσεων, συναυλιών και εκδηλώσεων στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Στο φετινό φεστιβάλ, που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 21 Απριλίου, συμμετέχουν διεθνείς προσκεκλημένοι και ανερχόμενοι δημιουργοί. Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό η έκθεση «Η Ζωή και το έργο του Herge», αφιέρωμα στον Τεντέν και τον δημιουργό του.

Το φεστιβάλ απευθύνεται κυρίως σε ενήλικες, ωστόσο πιο μικροί θα μπορούν να συμμετάσχουν σε εργ
αστήρια και προβολές. 

Διεθνείς προσκεκλημένοι της φετινής διοργάνωσης είναι ο βετεράνος σεναριογράφος Τζον Βάγκνερ, ο καταξιωμένος, επίσης, βρετανός σεναριογράφος Τζέιμι Ντιλέινο, ο ταλαντούχος ιταλός σχεδιαστής Ματέο Σκαλέρα, με σημαντική καριέρα στη χώρα του, και ο ανερχόμενος Τούρκος σχεδιαστής Μαχμούτ Ασραρ, που έχει εργαστεί στους μεγαλύτερους αμερικανικούς εκδοτικούς οργανισμούς.

Το πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2013 περιλαμβάνει επίσης προβολές, εργαστήρια για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, μπαζάρ ελληνικών καταστημάτων κόμικς και εκδοτικών εταιρειών, παιδικό πρόγραμμα, καθώς και τον δημοφιλή διαγωνισμό Cosplay.

Για πρώτη φορά φέτος ο διαγωνισμός αποτελεί και εθνικό προκριματικό διαγωνισμό για το EuroCosplay 2013, καθώς ο νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό στο MCM EXPO του Λονδίνου.

Το Comicdom Con Athens διοργανώνεται από την Comicdom Press και την Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Η είσοδος στο φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη για το κοινό.






http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231244845

No comments:

Who's among us